Romeo en Julia, of Shakespeare op zijn Pendrechts

Na de dies-rede van Maurice Specht en de aanstelling van Bien als Rector Magnificus van de Pendrecht Universiteit kreeg het publiek een inkijkje in wat de Musical Romeo en Julia van Pendrecht had moeten worden.
Bien Hofman zit vol met ideeën en wrkt die ook uit. In 2008 werden de Olympische Spelen van Pendrecht gespeeld. En ook in 2012 vonden er Olympische Spelen van Pendrecht plaats.

De openingsceremonie van 2008 ging gepaard met de musical ‘Of Mice and Mozart’, waarvan het decor nog te vinden is op het elektriciteitsgebouwtje aan de Serooskerkestraat.

Zij wilde op 9 november opnieuw een musical op laten voeren. Het geld was er en er was ook een script. Helaas was het toch net even te moeilijk om het stuk ook echt in te studeren en goed te oefenen vooraf. De musical ging de ijskast, maar werd 28 november op het symposium toch in versimpelde vorm opgevoerd.

Armando Monsanto had de songs gemaakt en bracht die ook ten gehore. Model voor de strijd tussen jongeren stonden twee delen van de MUB, Music United Brassband: de gelen en de blauwen.

Ida Maes en Clasien Kramer vertelden het verhaal en twee leerlingen van de LMC Praktijkschool van de Huismanstraat speelden Romeo en Julia.
Voor de inleiding op het stuk beklom Rieks Westrik de preekstoel van de kerk en bracht het ontstaan van Pendrecht en Lotte Stam Beese in herinnering.
Tijdens het stuk kwam voormalig stadsmarinier, Frank Belderbos, op de fiets de kerk in en trad Ewouter Vogel, die de regie van het stuk deed, op als de stadsmarinier, die wist wat Pendrecht nodig had: ‘orde en gezag’.

Op de foto de blauwen in de Open Hofkerk op het podium.

Wie weet komt het nog een keer zover dat het stuk in zijn uitgebreide vorm wordt opgevoerd.

Het publiek op het symposium was in ieder geval enthousiast.