Schoolsportdag op De Koppeling

Woensdagmorgen 4 juli was er Schoolsportdag op De Koppeling. Vanaf 9 uur tot 12 uur werd een compleet spelencircuit afgewerkt. Een mooie herinneringspen en een Olympische medaille met een stickertje van Charlois 550 waren de beloning.
Woensdagmorgen 4 juli vond de schoolsportdag plaats op het schoolplein van De Koppeling.

Op deze school geen musical, maar zoals op de andere scholen in Pendrecht. De Koppeling sluit op een sportieve manier het schooljaar af.

Tegelijkertijd werden de Olympische Spelen van Pendrecht 2012 op deze school gehouden. Met maar liefst 15 verschillende spelletjes in een spelencircuit waar alle kinderen aan mee konden doen.

Het ‘Allemaal Rotterdammers-soandoek’ van Opzoomer Mee gaf aan dat er iets speciaals op de school te doen was.

Er waren 14 equipes met een heuse captain aan het hoofd aan de slag om zoveel mogelijk punten binnen te halen. Kinderen uit de hogere groepen hielpen de kleintjes. Echt teamwork.

Bij het hoepelspel werd zelfs door een ploeg 100 meter gehaald.

Het ging om het spel niet om de knikkers. Dus er werden dit keer geen gouden, zilveren of bronzen medailles uitgereikt. Iedereen was winnaars aan te wijzen.

De grootste winnaar was De Koppeling zelf die met de schoolsportdag het spits heeft afgebeten wat de deelname van de scholen aan de Olympische Spelen van Pendrecht betreft.

De andere basisscholen volgen in de week van 24 september.

Op de pagina van de scholen staat een uitgebreider stukje over de schoolsportdag.