Schouwen in de stromende regen.

Het had even geduurd, maar er kwam toch weer een schouw met bewoners.
Donderdagmorgen 1 november, nieuwe maand en nieuwe schouw met bewoners.

Het had al even geduurd. De beheercoördinator, Ilona Otter, kreeg in het kader van de reorganisatie een andere baan bij de deelgemeente. Dankzij de bezuinigingen moeten veel ambtenaren het veld ruimen. Gelukkig voor Ilona is dat ze nu junior wijkcoördinator voor Carnisse en de Tarwewijk is geworden.

In Pendrecht kwamen er nieuwe mensen en die kregen ook een nieuwe functieomschrijving. Nanda Jonker nam een aantal zaken van Ilona over, onder andere het schouwen met bewoners. Bijna was die activiteit ook van de agenda gevallen. Het worden er waarschijnlijk wel minder. 4 per jaar in plaats van minimaal 6.

Dus stonden er ‘oude’ en ‘nieuwe’ mensen op de stoep bij het Servicepunt Charlois Zuid.

Bekenden waren Joke en Johan van Peer, Rienke de Graaf, Ans van de Wijdeven, Rita Bennik en Elske Kuiper, allemaal bewoner. Nieuw waren Nanda Jonker, Roy Sookha van Satdstoezicht en Saban Cobanlar van de Roteb. Ook liep Michiel Varekamp van de Roteb mee. Jacques Huijgens van Woonstad kwam zich verontschuldigen vanwege een hele berg werk.

Nieuw was ook Ron van Dijk van Gemeentewerken. Hij hanteerde de lijst met schouwpunten. Die punten zitten in een draagbare computer en met een pennetje kon hij de punten aanklikken en de waarderingen noteren.

Alles gaat dan meteen naar een centraal systeem. Waarvan de resultaten weer terugkomen in de rapporten van de gemeente.

Het idee was om de Ossenissebuurt te gaan schouwen. Maar de regen gooide roet in het eten.

Het supermoderne apparaat bleek niet tegen de nattigheid te kunnen. Parapluus hielpen niet.

Na twee schouwpunten moest de groep het schouwen opgeven.