Schouwen in de Zierikzeebuurt

Ilona Otter de beheercoördinator van Pendrecht had er het hesje voor de schouw bijaan getrokken. Eén van de bewoners had het kledingstuk ook meegenomen.
7 bewoners exclusief een baby in een buggy en kleuter op het balkonnetje achter de buggy, dus 9 paar ogen uit de buurt en 5 paar van werkers bekeken de Zierikzeebuurt op de aspecten: schoon, heel en veilig.

En dat gebeurt grondig.

De bierdoppen worden als het ware geteld en ook peuken en hondendrollen ontkomen niet aan de kritische blik van de schouwers.

Per schouwpunt worden cijfers gegeven en zien de schouwers iets dan nemen de stadswachten van Stadstoezicht Rotterdam hun meldcomptertje ter hand en geven de melding door.

De nieuwe buurtagent Han Adema werd meteen ingewijd in de opvattingen, die de groep erop na houdt. Hun normen liggen hoog. Die van de buurtagent trouwens ook.

De Zierikzeebuurt wordt vast de keurigste buurt van Pendrecht. Dat past bij de buurt die als eerste gebouwd werd in 1954 en kort daarna het toonbeeld werd van de wederopbouw van Rotterdam of misschien wel van Nederland.

Johan van de Roteb zet iedere keer zijn handtekening of een stempel op de kaart, die de schouwers iedere keer bij zich hebben. Henk Postmus kreeg zijn handtekening als laatste. Die handtekening vertegenwoordigt een aardige bijkomstigheid.

Als je het kaartje vol hebt kun je ermee naar de Euromast en daar gebruik maken van diner. Een beloning voor de inspanning als klantvertegenwoordiger van het publiek.