Snuffelmarkt met leuke hebbedingetjes en gezelligheid

Hij werd niet breed aangekondigd, maar was er toch! Snuffelmarkt op zaterdag 27 oktober 2012.
De markt van 13 oktober was wel aangekondigd op deze site, maar dat er 14 dagen erna ook ééntje was, werd pas de dag ervoor duidelijk.

Mario Bosch ontdekte de vertrouwde toiletwagen op het plein en op verschillende plekken hing ook een velletje papier.

Op de site van de organisatie stond de markt trouwens ook aangekondigd.

Veertien dagen geleden goot het van de hemel. Misschien was deze markt daarom een soort inhaalmanoeuvre, een extraatje. Dit keer was het weliswaar koud. Er was nachtvorst geweest. Maar nu scheen de zon en dan wordt zo’n markt ineens veel aantrekkelijker.

De marktkooplui wilden niks zeggen over de reden waarom ze er deze zaterdag waren.

‘Ben je van de belasting?’, vroegen ze de nieuwsgierige redacteur. Eén van de standhouders deed zelfs haar sjaal om haar hoofd, toen hij een foto maakte.

Anderen kijken grinnikend toe. Ze staan vaak op dergelijke markten. Het is een soort hobby. Samen van de éne naar de andere markt. ‘We staan ook op de Asterlo op vrijdag’, wil één van hen toch kwijt.

Je kan er overigens van alles vinden. Speldjes op een stuk schuimrubber. Niet de speldjes van automerken, die vroeger vaak gespaard werden door de schooljeugd. Nee deze zijn van een tijdje later en er staat van alles op. Die kreeg je bij artikelen, die je bij de supermarkt kocht.

Wie zou het schuimrubber en de speldjes kopen?

De voormalige marktmeester en bewoner van Pendrecht staat geleund tegen één van de kramen en praat honderd uit met de kraamhoudster. Het gaat over mensen, die ze allebei kennen.

Boven de speldjes ligt het afscheidsboek van Ivo Opstelten als burgemeester van Rotterdam.

‘Jammer dat ik geen geld bij me heb’, denkt de redacteur, ‘ik zou dat boek eigenlijk best willen hebben! Volgende keer toch eens kijken of het er nog is.’