Wat leverde de workshop op?

De tocht van de workshop fotografie van Museum Rotterdam ging vanaf Restaurant Zuiderkroon naar Metrostation Slinge en vervolgens door de twee buurten ten noorden van de Slinge. Welke foto’s maakten de cursisten?
Jacques Börger leidde de wandeling. Hij kent Pendrecht en heeft zich verdiept in de achtergronden. Hij wees de cursisten op verschillende details. Hij was benieuwd of zij het ontwerp van destijds door Lotte Stam Beese ook terug konden zien en daar een foto van zouden kunnen maken.

Terug in het restaurant werden de resultaten bekeken. Emily printte de foto’s ter plekke uit.

Zij en Jacques gaven hun commentaar. De eerste foto ging over kindvriendelijkheid. Een cursist die in Pendrecht gewoond had, maar verhuisd was naar Zuidlaren en dus al een hele reis achter de rug had fotografeerde een modern kinderfietsje met op de achtergrond geparkeerde auto’s en de flats van de Stellendamstraat. Zij vertelde over hun spel in het verleden en de manier waarop zij gebruik maakten van de gemeenschappelijke tuinen in de wijk. Dat ligt tegenwoordig heel anders.

De foto’s zijn te zien op het bord dat in het restaurant blijft staan tot de volgende workshop op zaterdag 10 november.

Die andere foto’s beklemtoonden weer andere dingen. Misschien komen er 10 november weer nieuwe gezichtspunten op de wijk.

Inschrijven op de workshop kan nog. Ga daarvoor naar www.museumrotterdam.nl en meld je aan.