Sociale sofa arriveerde in winkelruimte Krabbendijkestraat

‘Hij staat er al’, reageerde Johan van Peer op de vraag wanneer de sociale sofa in de winkelruimte naast Albert Heijn in de Krabbendijkestraat zou komen. En jawel daar stond ie. Hoog op een soort van werkbank.
De sociale sofa of SocialSofa zoals de ontwerpers hem noemen werd donderdag in de winkelruimte naast Albert Heijn in de Krabbendijkstraat geplaatst.

Op een werkbank om er gemakkelijk staand mozaïek steentjes op te kunnen plakken. De tekening staat er al op. Die tekening moet gevuld worden met vrolijke, fleurige steentjes. De geschatte plaktijd is 200 uur. Dus dat gaat wel even duren. Maar dan heb je ook wat.

Rieneke de Graaf kwam met het idee. Ze wist toen nog niet waar ze aan begon. Er moesten heel wat hobbels genomen worden. Vaak heeft ze gedacht er maar mee op te houden. Zij bracht het idee in de werkgroep Zierikzeebuurt. Ze is lid van die groep. De overige leden gaven haar alle steun. Zij gaan dan ook mozaïeken. De groep gaat een workshop van de ontwerpers van de SocialSofa volgen om de al heel oude kunst van het werken met mozaïek steentjes onder de knie te krijgen.

De voorzitter van de werkgroep, Johan van Peer, vertelde dat er foto’s van het plaatsen gemaakt zijn en dat die binnenkort samen met foto’s van de boom, die de groep geadopteerd heeft, op Facebook zullen komen.

De bank is op zo’n manier in de winkelruimte geplaatst dat straks goed te zien is welke vorderingen er gemaakt worden. Ook over dat plaatsen is goed nagedacht. De bank weegt immers als dieplood. De winkelruimte mag zonder huur te betalen gebruikt worden. Maar schade en energie moet wel vergoed worden. Gelukkig staat er een werkbank onder en liggen er vloerplaten onder die werkbank. Toch was er even de vrees dat het gevaarte door de vloer zou zakken. De leveranciers van de betonnen zitbank hebben echter al meer met het bijtje gehakt en hebben het kunstwerk keurig neergezet.

Hij wordt fantastisch. Dat kan niet anders. Hij ziet er zo al grandioos uit. Hij moet een eerbetoon worden aan het 60-jarig bestaan van Pendrecht in 2013.