Stellenbos viel net buiten de prijzen

Onlangs vond de laatste jureringsronde van de Groene
Speelplekkencompetitie in Boskoop plaats. De jury heeft onder andere speeltuin Stellenbos in Pendrecht genomineerd! Er waren 49 ontwerpen ingediend en de jury nomineerde er 10, waaronder Stellenbos.
De winnende speeltuin wordt beloond met € 10.000.
In de competitie staat het belang van groene speelplekken voor de gezondheid van kinderen centraal. Er is een grote behoefte aan goede en duurzame groene speelplekken, waarin ook de creativiteit en verbeeldingskracht van kinderen tot hun recht kunnen komen.

Op woensdag 7 oktober werden in Arnhem, tijdens het 10-jarig jubileum van Entente Florale Nederland de winnaars bekend gemaakt.

Ilona Otter, de beheercoördinator en een aantal andere vertegenwoordigers waren bij de uitreiking aanwezig. De Entente Floriale is volgens Ilona een heel chique organisatie. En zoals je hiernaast kunt zien over heel Europa verspreid.

Stellenbos viel overigens net buiten de prijzen. De jury was heel enthousiast over Stellenbos, maar vindt het nog een beetje te vroeg om de avontuurlijke en natuurlijke speelplek een prijs geven.

Dus dat komt in de toekomst vast goed, wanneer alle kinderen uit de buurt er komen spelen en hun ouders de speelplek goed onderhouden.

Op http://www.degroenestad.nl/cgi-bin/neosense.exe/showpage?value=694 is meer te lezen over de prijsuitreiking.