UITNODIGING INFORMATIE- EN DISCUSSIEBIJEENKOMST

Denk mee over de Multifunctionele Accommodatie Slinge op 20 juni om 19:30 uur (inloop 19:00 uur), bovenste verdieping van deelgemeentekantoor Feiejenoord, achterkant van het gebouw (Paul Krugerstraat 181).
Zestig buitenlandse studenten zijn in mei 2007 aan de slag gegaan met het ontwerpen van in het oog springende gebouwen op Zuid. Ze namen deel aan de speciale masterclass, die werd georganiseerd in het kader van de 3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). De resultaten zijn nog tot en met 30 juni 2007 te zien op de bovenste etage van het deelgemeentekantoor Feijenoord aan de Maashaven.
De ontwerpen van de studenten worden ook echt gebruikt als inspiratiebron voor de gemeente, de deelgemeenten en de corporaties bij het maken van plannen voor Rotterdam-Zuid. Daarom vind ik het ook belangrijk dat zoveel mogelijk direct betrokkenen vanuit de verschillende wijken de tentoonstelling bezoeken en laten weten wat ze van de plannen vinden. Om zoveel mogelijk reacties en ideeën te verkrijgen organiseert het Pact op Zuid vier informatie- en discussiebijeenkomsten in de maand juni
Hierbij nodig ik u uit voor de bijeenkomst over de locatie Slinge op woensdag 20 juni om 19.30 uur (inloop 19.00 uur), bovenste verdieping van deelgemeentekantoor Feijenoord, achterkant van het gebouw (Paul Krugerstraat 181)
De studenten maakten ontwerpen voor zeven bestaande plekken in de drie deelgemeenten op Zuid: Feijenoord, Charlois en IJsselmonde. Hun opdracht was een ontwerp te maken waarin ‘de ambitie van Rotterdam-Zuid’ tot uitdrukking komt. Het moeten gebouwen zijn die een centrale plek in de wijk innemen, waar mensen zich op hun gemak voelen en waar ze graag komen. De gebouwen moeten bovendien symbool kunnen staan voor de wijk: aan het gebouw moet je eigenlijk onmiddellijk kunnen herkennen waar je bent.
De plekken waarmee de studenten aan het werk zijn gegaan, zijn vastgesteld in overleg met het Pact op Zuid, de dienst Stedenbouw en Volkshuisvesting, (deel)gemeentebestuurders en sleutelfiguren uit de betrokken wijken. De gekozen plekken zijn: Wielslag, Slaghek (beiden in Bloemhof Hillesluis), , Maashaven (Tarwewijk), Rijnhaven (Kop van Zuid), Persoonsdam (Feijenoord), Metrostation Slinge (tussen Pendrecht & Zuidwijk) en ‘Quick Fit’ aan de Groene Tuin (IJsselmonde). Vaak gaat het om nieuwe schoolgebouwen, omdat die in de toekomst een steeds belangrijkere plek in de wijk krijgen. In de gebouwen zullen immers niet alleen scholen een plek vinden, maar bijvoorbeeld ook de kinderopvang en de bibliotheek.
Tot ziens op de 20e.
Met vriendelijke groeten,
Karin Schrederhof
Programmamanager Pact op Zuid