Hoe mooi kan het Plein rond Metrostation Slinge worden?

Tientallen studenten uit de hele wereld zijn op 21 mei aan de slag gegaan met het ontwerpen van in het oog springende gebouwen op Rotterdam-Zuid. De studenten nemen deel aan de speciale masterclass, die wordt georganiseerd in het kader van de 3e Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam (IABR). De resultaten zijn vanaf 3 juni een maand lang te zien op de bovenste etage van het deelgemeentekantoor Feijnoord aan de Maashaven. de tentoonstelling is gratis te bezichtigen. vanaf de bovenste etage hebben bezoekers een prachtig uitzicht over het werkgebied van de studenten.
Iedere twee jaar is er een manifestatie van de Internationale Architectuur Biënnale Rotterdam. Dit keer hebben studente voor 7 plekken op Zuid in Feijenoor, Charlois en IJsselmonde ontwerpen gemaakt. Hun opdracht is een gebouw te ontwerpen waarin ‘de ambitie van Rotterdam-Zuid’ tot uitdrukking komt. Het moeten gebouwen zijn die een centrale plek in de wijk innemen, waar mensen zich op hun gemak voelen en waar ze graag komen. De gebouwen moeten bovendien symbool staan voor de wijk: aan het gebouw moet je eigenlijk onmiddellijk kunnen herkennen waar je bent.
Op Metrostation Slinge staat dan ook EINDPUNT SLINGE 2067.

Het kantoor van de deelgemeente Feijenoord is gevestigd aan Maashaven, Rotterdam Zuid. Ed ingang voor de tentoonstelling bevindt zich aan de achterkant van het gebouw, Paul Krügerstraat 181. De tentoonstelling is gratis toegankelijk. De openingstijden zijn: van dinsdag tot en met zaterdag van 10:00 uur tot 17:00 uur.