Vernieuwing van de site Vitaal Pendrecht

En ineens is de website Vitaal Pendrecht veranderd. Nou ja ineens? Er ging heel wat werk aan vooraf. En er is ook veel over gesproken. Er wordt trouwens nog verder aan gewerkt om van de site te verbeteren. En de plek op internet te maken waar organisaties, die werken aan een beter Pendrecht zich presenteren aan bezoekers. Bezoekers kunnen op allerlei manieren reageren. Dat is wat Vitaal Pendrecht wil zijn een interactief medium van iedereen die Pendrecht een warm hart toedraagt.
Via de reactie-mail horen we graag wat u ervan vindt.
De belangrijkste verandering is dat de eerste pagina van Vitaal Pendrecht nu een plein is. Een digitaal plein, dat toegang geeft tot instanties die vitale coalities met elkaar aangaan voor een beter Pendrecht. Dat wilde Vitaal Pendrecht overigens altijd al zijn. Met behulp van Pendrecht Zet Door is de stap gezet om dat ook op de site uit te drukken. De pleingedachte komt van wijkpredikant At Polhuis. Met elkaar zijn we behoorlijk trots op het resultaat en willen die vitale coalities graag uitbreiden.
Tot Vitaal Pendrecht horen nu Pendrecht Zet Door, Pendrecht Universiteit, de deelgemeente Charlois, Kerken, de Nieuwe Unie en Thuis op Straat (TOS). Er zijn ook al knoppen ingevoerd voor Winkels, Gezondheidscentrum Zuiderkroon en Scholen. Er komen vast meer van die openingen naar andere organisaties in de nabije toekomst. Bijvoorbeeld de afdeling Sport in de Wijk. Roger Huys is druk met deze afdeling en geeft regelmatig een nieuwsbrief uit. Hij heeft het inmiddels al over zijn eigen faculteit. Hij was Nachtburgemeester van Pendrecht. Hij verloor die titel door te verhuizen naar Zuidwijk. Hij blijft echter de wijk van zijn jeugd trouw. En zet de kennis die hij heeft in voor oudere en nieuwe bewoners van Pendrecht.

Ook mijn wijk! is de knop die naar de jongerenpagina gaat. Jongeren kunnen via het intypen van www.vitaalpendrecht.nl/1 en het kiezen van een algemene username (gebruikersnaam): iedereen en password (wachtwoord): uitmijnwijk! Berichten zetten op deze pagina. Het liefst zien we er een foto bij ge-upload. Die foto moet een resolutie hebben van 72 pixels en mag hooguit 400 pixels breed zijn. Het is maar dat je weet.

Op de site kan nu dus doorgekozen worden naar andere sites. De bovenbalk van Vitaal Pendrecht blijft wel actief. Daarop kunt u naar de voorpagina terug door op het logo van Vitaal Pendrecht te klikken en verder staan er Webvideo, Nieuws, Email en Pendrecht Tuinstad.
Op webvideo staan de filmpjes van Vitaal Pendrecht.
Het nieuws is wat we noemen: het algemene nieuws, wel bekend als A.N.P. (Algemeen Nieuws Pendrecht) Het is de bedoeling dat op deze pagina het nieuws niet langer dan twee maanden oud mag zijn. Dat nieuws komt van de verschillende organisaties die meedoen in Vitaal Pendrecht en bestemd is voor de bewoners en andere organisaties.
Email gaat naar een formulier dat u in kunt vullen en waarmee u allerlei berichten aan Vitaal Pendrecht kunt doorgeven.
Pendrecht Tuinstad wordt de plek waar de imagocampagne van de wijk uit de doeken wordt gedaan.

Het nieuws dat tot voor kort op de site stond is gepromoveerd naar de Pendrecht Universiteit. Als u die pagina aanklikt en op het rode vlakje links met nieuws erop klikt krijgt u alle berichten van de menselijke maat. Van scheve stoeptegel tot de kapper die in z’n vinger heeft geknipt. Dat nieuws blijft op de site zichtbaar. En via het nieuwsarchief kunt u zelfs terug tot december 2002.
Het nieuws wordt gemaakt door een bewonersredactie, die steeds in aantal toeneemt. Zij zijn de leraar, professor of wetenschappelijk medewerker van de Pendrecht Universiteit en vertellen over hun wijk. Dit nieuws is eigenlijk verplichte kost voor iedere politicus, ambtenaar of functionaris, die zich in wil zetten voor een beter Pendrecht. Bewoners weten immers het best hoe hun wijk er uit zou moeten zien. Wilt u meedoen aan die redactie neem dan contact op met Rieks Westrik 06-41362307. Via het telefoonummer van de BOP 010-4809346 kan ook. En natuurlijk ook door een reactie-mail te schrijven.