Vrouwendag in het Millinxparkhuis

Het was vrouwendag in het Millinxparkhuis en dat was te merken ook. De zaal zat bomvol vrouwen die allemaal hun steentje bijdroegen aan de stellingen die aan de orde werden gesteld. Het was een mengeling van de diverse nationaliteiten uit de wijk en de sfeer was gezellig. Er was bezoek uit Pendrecht om alvast wat sfeer te proeven voor een opzet voor volgend jaar.
Èèn van de stellingen was of je iemand als voorbeeld hebt in je leven. Dat kan een popster, iemand uit de modewereld of gewoon uit je omgeving zijn.
Voor de meesten waren dat toch hun moeder, maar voor èèn Turkse mevrouw is haar schoon-
zus haar voorbeeld omdat ze, ondanks dat ze toen nog geen Nederlands sprak contact heeft gezocht met haar buurvrouw door te vragen of ze iets mocht lenen. Ze heeft het teruggebracht en tegelijkertijd een gerecht aangeboden als dank. Het contact was direct gelegd tot op de dag van vandaag. Haar schoonzus heeft zich niet laten weerhouden door een taalbarriere, maar praat met iedereen. Zo heeft ze een uitgebreide vriendinnenkring opgebouwd en laat háár er ook in delen. Ze woont in een andere wijk maar vindt hier veel steun en gezelligheid.
Heel duidelijk kwam naar voren dat het door iedereen belangrijk gevonden werd de Nederlandse taal te leren. Bijna allemaal volgen ze een cursus, en willen graag verder.
Ook een goede toekomst voor de kinderen staat centraal, daar hebben ze alles voor over.
Voor deze gelegenheid was een dansgroep geformeerd van vrouwen uit verschillende culturen met kleding uit het land van herkomst. Daarmee werd afgesloten en was er voor iedereen een overheerlijk drankje. Zoals altijd is de tijd veel te kort en blijven er onderwerpen onbe-sproken. Gezien de opkomst wordt de Internationale Vrouwendag druk bezocht en is er zeker behoefte aan discussies zoals vanmiddag.