Wethouder Schrijer praat met bewonersorganisaties over Pact op Zuid

Een belangrijk onderdeel van de portefeuille van Dominic Schrijer is het Pact op Zuid: samen met deelgemeenten Feijenoord, Charlois, IJsselmonde en de woningcorporaties De Nieuwe Unie, Woonbron, Vestia, Com.Wonen en WBR investeert de Gemeente Rotterdam in Rotterdam Zuid. Een gebied met zoveel potentie, de moeite waard om daarin flink te investeren, om al die kansen ook waar te maken. “Ik doe dat zelf met passie voor Zuid – ook mijn eigen woongebied”, aldus de wethouder voor het grote stedenbeleid.
Disndag 20 november had hij vertegenwoordigers van bewonersorganisaties op Zuid uitgenodigd in het Topsportcentrum naast het Feyenoord stadion.
Uit diverse wijken waren vertegenwoordigers ingegaan op de uitnodiging van Dominic Schrijer. Hij was er met de Ditty Blom, die per 1 november karin Schrederhof als programmamanager van Pact op Zuid opvolgde.

Schrijer hanteerde zelf de microfoon en vroeg de aanwezigen wat er tijdens het eerste jaar Pact op Zuid goed ging en vervolgens ook wat slecht ging. Er waren veel goede ontwikkelingen te melden en er kwamen ook zaken aan de orde die niet goed gingen.
Daar was bij de stagnatie in de herstructurering waardoor mensen, die eigenlijk in hun eigen wijk door willen schuiven naar een andere (nieuwe) woning uiteindelijk toch noodgedwongen voor een woning buiten de wijk kiezen.

Ook werd er geconstateerd dat het sociale programma eigenlijk uitgebreid zou moeten worden. Zo werd door de bewonersorganisaties naar voren gebracht dat hun ondersteuning door opbouwwerkers er erg bekaaid vanaf kwam.

Ditty Blom beloofde dat iedereen op Zuid een keer in contact zou moeten komen met Pact op Zuid. En ze zei ook toe zich op de verschillende onderwerpen, die aangekaart werden op korte termijn in te zullen werken en erop terug te komen.

Het gesprekt krijgt dus vast en zeker een vervolg.

Het Pact op Zuid zet zich ook in om nog veel meer partners te binden aan Zuid. Ook in het bedrijfsleven. Dat heeft nu geleid tot afspraken met een aantal grote bedrijven die zich allemaal willen inzetten om de economische positie van Rotterdam Zuid te verstevigen. Dat doen ze door bijvoorbeeld stageplaatsten vrij te maken, of door bij te dragen aan het Ondernemershuis, door voorkeur te geven aan sollicitanten die op Zuid wonen etcetera. Deze afspraken werden officieel bekrachtigd door het tekenen van een overeenkomst tot samenwerking op donderdag 15 november. Daar was Dominc Schrijer ook bij, en hij vond het een goede bijeenkomst! Fantastisch dat steeds meer mensen zich inzetten voor Zuid! “En voor dit moment dus vooral dank aan: ABN Amro, Ahoy, Deloitte, Dura Vermeer, ING, Jumbo, Kamer van Koophandel, Meneba, MCRZ, Perfect Security, Rabobank, Randstad, Stadion Feijenoord, Unilever en Wegener”, voegt de wethouder er aan toe.