Wie beheert die dingen nou eigenlijk?

Soms klinkt het allemaal zo simpel, maar dan kom je toch voor rare vragen te staan.
Dagburgemeester, Mario Bosch, signaleert veel zaken in de wijk. Bijvoorbeeld dat de klok in de Halsterenstraat maar voor de helft verlicht is en dat de klok op de Middelburgt wel heel erg ver uit de maat loopt of inmiddels gewoon op dezelfde tijd blijft hangen.

Beide zaken werden via het formulier van de gemeente gemeld en er zat vast een foto van de gewraakte uurwerken bij.

Hij keek naar het verdere verloop van de mededelingen. Dat kan via een link die de melder van de msb krijgt.

Die link melddde in beide gevallen: afgehandeld.

En dat de bewuste verlichting of klok niet in beheer zijn bij de gemeente Rotterdam.

Dat was trouwens al bekend.

De klok in de Halsterenstraat werd aangevraagd in het kader van de Groene Duimen en na veel vijven en zessen geplaatst volgens allerlei gemeentelijke eisen en regels.

Over het beheer is toen niet echt gepraat. De klok is al eens rechtgezet en Sjannie de Mooij uit de Halsterenstraat heeft toen zelf de WOP-ploeg, die langs kwam, gevraagd of zij wat konden doen. Nou dat gebeurde toen. Misschien moet één van de bewoners nu zelf ook op de ladder klimmen en het lampje verwisselen.

En de klok op de Middelburgt? Het uurwerk met de naam Tempus werd destijds onthuld door portefeuillehouder, Lionel Martijn. Richard van den Berg, de locatiemanager van de Middelburgt, had voor de klok gezorgd. De hele Middelburgt had werk van Rex Mundio. Onder andere op de wanden van Ooster- en Westerscheldezaal. De klok werd volgens zeggen gestuurd vanuit Zürich, zou ook Frankfurt kunnen zijn. Daar stond een moederklok en hij zou nooit uit de tijd lopen.

Al snel bleek dat dat een sprookje was.

Inmiddels is de werkgever van Richard, Sport en Recreatie, geen partij meer in de Middelburgt. En er is bij het vertrek van die organisatie vast niet gesproken over het beheer van die klok. Eén van de kunstwerken is overigens terug te vinden in het Turks Huis. De wandschilderingen zijn vast overgesausd.

Maar hoe het met die klok moet? Wie zal het zeggen?

Misschien is het een idee om een lijst van dergelijke goedbedoelde initiatieven te maken en dan regelmatig aan een aantal professoren van de Pendrecht Universiteit voor te leggen wat voor oplossingen zij kunnen bedenken.