De agenda van de derde Pendrecht Dis(cussie)

Na de inloop en het welkomstwoord door Trudy de Bruin gaf Duco de Bruijn een inleiding over de stand van zaken van Pendrecht Zet Door. Pendrecht Zet Door ligt volgens hem aardig op stoom. Er is na het zetten van de handtekeningen onder de aanpak eind vorig jaar nu een half jaar gewerkt met de aanpak. Er is nu een uitvalsbasis voor Pendrecht Zet Door aan Plein 1953 nummer 65.

Intussen ging men aan de lunch, die klaargemaakt was door vrijwilligers van de Open Hofkerk. En werd het woord gegeven aan René Dukker van het bureau AM+D over de branding van Pendrecht. René presenteerde een nieuw logo voor de wijk met als woorden Pendrecht, tuinstad, groeit.
Daarna was er een voorbeeld van een situatie die er soms optreedt bij het Hulp- en Informatiepunt van Charlois’ Welzijn aan Plein 1963 nummer 65. Caroline Grau van deze voorziening liet met een medewerkster zien wat er aan de balie kan gebeuren. Er werd daarna door diverse mensen meegedacht over de aanpak van een situatie die zo maar op tafel kan worden gelegd. Een alleenstaande vrouw met 6 kinderen, waarvan 2 van een ander zijn en een inkomen van helemaal niks.
Daarna presenteerde Mike Heuves van Radar de gezinscoaching in Pendrecht en nam buurtagnet Kees Trommel afscheid. Tot slot was er een presentatie van Marcel de Jong van Thuis Op Straat over het IJspaleis op Plein 1953. Voorzitter van de deelgemeente Dick Lochorst sprak zijn bewondering uit over wat er in Pendrecht gepresteerd wordt. En helemaal aan het eind nam Duco de Bruijn nog het woord en zwaaide Judith Rook uit. Zij gaat ergens anders werken en er komt een nieuwe projectleider Sociaal.
De programmagroep ‘Pendrecht Zet Door’ bestaat nu uit de volgende mensen:
Judith Rook projectleider Sociaal (komt een nieuwe persoon voor)
Trudy de Bruin medewerker Communicatie
Nienke Raaijmakers programma Economie
Lottie Groeneveld secretarieel ondersteuner
Paul Lohmann POM Pendrecht
Piet van Namen wijkcoördinator a.i.
Arno van de Laan ondersteuner BOP
Frank Belderbos stadsmarinier
Frits Schreiner programma Bouwen en Wonen
Duco de Bruijn gebiedsmanager