Ed Goverde blij met bewoners Zierikzeestraat

Het project kreeg ooit de naam ‘Groenhof’ mee en de woningen zijn al een aantal jaren bewoond. Het zijn koopwoningen en een aantal bewoners woonden daarvoor ook al in Pendrecht. Bijvoorbeeld Astrid en Rein Daalhuizen. Zij woonden in de Ellemeethof en namen het Opzoomeren mee naar hun nieuwe straat. Er stond al eens een Opzoomer-kerstboom in dit deel van de straat. Zij gingen ook met de deelgemeente in de slag om de bloemperken die de verschillende parkeervakken begrenzen van rozen te voorzien.

Andere bewoners zorgden er met Woonstad Rotterdam voor dat er een eind kwam aan de wateroverlast na regen. Bij één regenbui liepen de tuintjes achter de woningen vol met zo’n 30 centimeter water. En het water kwam ook al een keer bij een bewoner de woning binnen en verpestte het parket. Het wonen in een nieuwbouw woning is niet altijd even prettig.

Theo Gokoellal nam onlangs contact op met beheercoördinator Ilona Otter en dat leidde tot het mooie plan om de projectnaam Groenhof nog meer eer aan te doen. Woensdag 12 mei werden er bloembakken voor de woningen geplaatst, aarde aangevoerd en allerlei plantenmateriaal in de straat gezet.
Theo nodigde zijn buren uit om om 17:00 uur met hapjes uit de eigen cultuur om van het beplanten van de geveltuintjes een feest te maken in de straat.

Zelf bakte hij barra met een lekkere niet al te hete chutneysaus erbij. Zijn buurman zorgde voor krentenbollen en er waren Turkse en Surinaamse hapjes van weer andere buren. Theo is een ondernemende bewoner. Hij maakte van zijn tuintje een echte groen hof en legde ook marmer op het groen erachter. Daar was niet iedereen het mee eens, dus het fraaie tegelwerk ging ook weer weg.
dat weerhield hem niet om met neiwue plannen te komen. En het enthousiasme in de straat te houden.

Ilona Otter en Ed Goverde, de kersverse voorzitter van de deelgemeente Charlois, kwamen het startsein van de plantactie geven. Ed zei heel trots te zijn op deze bewoners. Bewoners die de mouwen opstropen en hun straat opknappen staan in hoog aanzien bij de deelgemeente. Pendrecht is Goed Bezig was ook van de partij en fleurde de tafel op met spandoeken.

Theo wil meer en het zal zijn buren niet verbazen als er nog leuke plannen tot activiteiten uit zijn koker komen. Hij heeft de smaak inmiddels goed te pakken.

Ook de jeugd in de straat vond het allemaal prachtig en ging daar waar het nodig een extra handje bij steken.

De bewoners van het project Groenhof blijken elkaar goed te kennen en te weten hoe iedereen afzonderlijk ervoor staat in de straat.
Er hangen bijvoorbeeld Te Koop borden in de straat. Vraag je hoe dat komt dan weet men meteen te vertellen wat de reden is en er bij te vertellen dat het in deze tijd lastig is om je huis te verkopen. Dus die bordjes hangen er al even. Eén van de ‘Te Koop – bewoners’ kwam met kinderen in de straat wonen. Die kinderen zijn inmiddels op zichzelf gaan wonen en zo’n eengezinswoning is dan ineens wel erg groot zo met je tweetjes.

Dit deel van de Zierikzeestraat is dus een toonbeeld voor waar het in Opzoomeren om gaat. Kennen en gekend worden. Daar gaat de wijk vast nog meer van horen.
En Groenhof is nu echt een groene hof in de Zierikzeestraat.

Die rozen komen zoals te zien op één van de fotootjes nu inderdaad uit de knop

en

deze straat is

GOED BEZIG, toch?