Dagburgmeester en Opzoomeraars Vlissingenplein

Zij hebben allerlei materiaal om het plein en wat erop staat goed te onderhouden. Ze maken er een gezellig dagje samenwerken van. Dat er een speciale taart van Opzoomer bij komt ter gelegenheid van het nieuwe record van 2018 Opzoomerstraten in Rotterdam is mooi meegenomen.

Het belangrijkste is dat er een leuke groep van 7 dames is, die zichzelf het Opzoomerteam noemen. Zij weten precies hoe ze de buren moeten benaderen en hoe ze hen aan de gang krijgen.

Ook helpt dat er leuke mannen zijn als Harry Kock, Cees Dorsman, Frans den Hollander en hoe ze verder ook allemaal heten mogen. Zij weten het gezellig te maken. Het is iedere keer een feest. En als de dagburgemeester Mario Bosch dan ook nog langs komt en hen op de groepsfoto zet is de bal rond.

Het onkruid tussen de klinkers op het Vlissingenplein moet er echt aan geloven. Die taart ook trouwens. En als je even geen zin hebt in schoffelen of onkruid uit de plantenschalen trekken, dan maak je samen een dansje en studeer je nog even de Line Dance – passen in, die hen onlangs voorgedaan werd in het Grand Café/Restaurant.

En of Nederland nou straks wereldkampioen wordt of niet en wie de Tour de France gaat winnen is ook al niet belangrijk voor hen. Meedoen en ook anderen het naar de zin maken staat voorop.

Met recht een voorbeeld Opzoomerstraat.