Nachtbus wordt BOB-bus

Al vele jaren bestaan de nachtbussen die in de nachten van vrijdag op zaterdag en zaterdag op zondag rijden. Twee lijnen stopten bij het metrostation Slinge, de N-6 naar Ridderkerk en de N-7 naar Spijkenisse.

Met ingang van het nieuwe jaar is de Nachtbus omgedoopt in BOB-bus en is het lijnennet veranderd en uitgebreid. Lijn BOB 7 komt van het Centraal Station en rijdt via de Slinge door Pendrecht naar Hoogvliet en op bepaalde tijden door naar Spijkenisse. Voor alle duidelijkheid: de BOB-bussen stoppen alléén bij de haltes waar dat is aangegeven. Strippenkaarten en abonnementen zijn niet geldig, een enkeltje voor de BOB-bus kost € 4,50 (90 minuten geldig, inclusief overstaprecht op andere BOB-lijnen). Zorg dat je niet al te dronken bent want één van de huisregels luidt als volgt: “Om de BOB-bus voor jou en je medepassagiers schoon en gezellig te houden is het niet toegestaan om over te geven.”

Op www.bob-bus.nl is meer informatie te vinden over het nieuwe nachtnet van de RET. Daar staan ook alle lijnen met de vertrektijden op.

Op het haltebord naast het metrostation staat de nieuwe BOB-buslijn 7 vermeld maar de oude lijnnummers zijn (nog) niet weggehaald.