Wethouders brengen basisscholen in beweging

PC De Regenboog en RK De Regenboog in deelgemeente IJsselmonde en Openbare Basisschool Over De Slinge in deelgemeente Charlois beschikken dan over een multifunctioneel sport- en speelterrein, het centrale punt voor de school en ook voor de buurt.

Schoolsportplein
Een schoolsportplein biedt de mogelijkheid diverse bewegingsactiviteiten direct bij de school plaats te laten vinden. De mogelijkheden op een schoolsportplein zijn veelzijdig: van teamsporten op een multifunctioneel sportveld, tot individuele sporten. Er is ook ruimte voor denksporten als dammen en schaken. Het Pact op Zuid biedt financiële mogelijkheden om jaarlijks twee schoolsportpleinen op Zuid aan te leggen.

Schoolsportvereniging
Een schoolsportvereniging wordt opgezet in wijken waar weinig tot geen sportverenigingen zijn en/of weinig kinderen lid zijn van een sportvereniging. De schoolsportvereniging biedt dicht bij de school sport aan waardoor kinderen in een vertrouwde omgeving kennis kunnen maken met een sportvereniging. Als een kind officieel lid van een sportvereniging wordt, gaat het deelnemen aan de competitie op de hoofdlocatie van de vereniging, maar blijft trainen bij de school. De schoolsportvereniging wordt geïnitieerd door en staat onder regie van Rotterdam Sportsupport en wordt als vernieuwend sportaanbod ondersteund door het NOC*NSF.

Beide initiatieven vormen een onderdeel van het Rotterdamse beleid om de sportparticipatie van kinderen te vergroten en een gezonde levensstijl te stimuleren.