1001 nacht en benefiet vrouwenfeest in Middelburgt

Yasmine Tarhouchi, tweede van rechts, samen met haar mede-initiatiefneemsters op de foto in De Middelburgt.
Op de overige fotootjes wordt een indruk gegeven van de presentatie van het weeshuis in Marokko, waarvoor het feest geld bij elkaar wilde brengen.

Het feest begon om 2 uur en om 6 uur werd alles opgeruimd. Na afloop slaakte Yasmine Tarhouchi een zucht van verlichting: “Het is allemaal super verlopen. Echt, super,” benadrukte ze.

De weeskinderen van Daar el Atfaal, wat letterlijk vertaald ‘huis van kinderen’ betekent, zullen er ook blij mee zijn. Sponsors en een verloting waren ervoor bedoeld om geld op te brengen voor hun tehuis.
Daarnaast wilden de intiatiefneemster een poging wagen om oudere vrouwen uit Marokkaanse en Turkse families in Pendrecht bij elkaar te brengen. Met een programma onder de titel 1001 nacht wilden ze moeders en oma’s laten zien wat jongere vrouwen kunnen. Daarin kan een eerste stap zitten in de richting van participatie in de wijk.

Er waren voor hen allerlei interessante dingen, als een modeshow, een loterij met prijzen, workshops van visagisten en henna painting.

Dj Najat zorgde voor de muziek.

De initiatiefneemsters hadden hun zaken goed voorbereid, dat kwam in de middag goed tot uiting. Er gaan geluiden op om over een paar weken weer een dergelijk feest te organiseren.