14 arrestaties bij grote inval Pendrecht

Afgelopen maandagavond was er een enorme politiemacht aanwezig op de Tiengemetensingel. Er werden 14 verdachten gearresteerd die een voor een het betreffende huis uitkwamen, en met hun handen omhoog richting de politie werden gesommeerd.
Door microfoons riep de politie dat iedereen naar buiten moest komen. ‘Handen omhoog, anders schieten we’, schalde het over de Tiengemetensingel, die was volgestroomd met publiek. Op een gegeven moment moest aan de ene kant van de singel iedereen weg. ‘Jullie staan in de vuurlijn’, schalde het opnieuw.

De politie was gewapend met kogelvrije vesten en nadat het leek alsof alle verdachten uit het huis waren, kwam er een busje met nog een arrestatieteam. In een rij liepen ze met kogelvrije vesten met de tekst ‘Politie’, wapenstokken en pistolen op zak, en de voorste met een wapenschild, richting het huis (foto). Daar werd de deur ingetrapt en vielen ze binnen. Uiteindelijk werden er geen personen meer uitgehaald, de woning is helemaal doorzocht.

Onduidelijk is waarvoor de verdachten zijn opgepakt, maar het zal zeker met wapens te maken hebben gezien de kogelvrije vesten. Het scheen, volgens omstanders, dat er voor het huis wat mensen domino zaten te spelen en er zouden schoten gehoord zijn. Bij een boom om de hoek zouden twee pistolen gevonden zijn.

Het zal vast nog wel op het nieuws komen. Dan verschijnt het hier uiteraard ook.