30ste Rotterdam Marathon gaat vanaf 11:51 dwars door de wijk

Zondag 10 april start de Rotterdam Marathon om 11:00 uur op de Coolsingel. Rond 11:50 uur zal de kopgroep de Kerkwervesingel oplopen en zal er weer een kleurrijk lopersveld door de wijk denderen. Er is ook muziek bij Metrostation Slinge (latin) en bij de kruising Oldegaarde – Zuiderparkweg.
Een enorme hoeveelheid hekken komt er kijken bij de snelste marathon ter wereld, de Rotterdam Marathon. Vanaf 1981 is de marathon uitgegroeid tot een geweldig evenement. De ogen van de wereld zijn dan gericht op de stad aan de Maas, maar ook de bewoners beleven plezier, doen mee of juichen de koplopers of meerennende bekenden toe.

De 30ste Rotterdam Marathon zal rond 11:50 uur komend van de Metrolijn over de Oldegaarde linksaf de Kerkwervesingel inslaan. Vervolgens rechtsaf de Slinge op, om via rechtsaf de Groene Kruisweg op, de wijk weer te verlaten.

Al eerder zijn de lopers te zien als ze vanuit Zuidwijk over de Slinge rechtsaf de Zuiderparkweg opdraaien en weer rechtsaf de Oldegaarde opgaan om na een ommetje Zuiderpark weer over de Zuiderparkweg terug te komen om bij de Oldegaarde rechtsaf langs Pendercht te komen.

Bij het
Metrostration Slinge (Los Elegantos – Latin) en bij de kruising
Zuiderparkweg – Oldegaarde (Prettig Geregeld – Rock&Roll)
is er muziek.
Dat is allemaal vanwege het 30-jarig jubileum van dit grootse sportevenement.

Benieuwd welk podium er dit jaar uitkomt?

Op 11 april 2010 zag de Coolsingel de volgende lopers het eerste terug:

1. Patrick Makau (KEN) 2.04.48
2. Geoffrey Mutai (KEN) 2.04.55
3. Vincent Kipruto (KEN) 2.05.13

Eerste vrouw
Aberu Kebede (ETH) 2.25.29

Vitaal Pendrecht staat vast weer met een fototoestel om te kijken welke renner er het eerste de hoek bij de behangzaak passeerde.
Want Patrick Makau liep vorig jaar in de voorste groep door Pendrecht. Dat moet ook zondag 10 april 2011 een punt worden dat een indicatie geeft wie er hoge ogen gaan gooien om de 30ste versie van de Rotterdam Marathon te winnen.