37 kilometer lange fietsroute Blauwe Verbinding

De 37 kilometer lange fietsroute van de Blauwe Verbinding neemt je mee langs water, weilanden, over eeuwenoude dijken en door stadsparken. De route laat iedereen zien hoe mooi de omgeving en natuur langs en rondom de Blauwe Verbinding is.

Je fietst door de gemeenten Rotterdam, Barendrecht en Albrandswaard. Download de gratis Abellife app op je smartphone en vervolgens de fietsroute Blauwe Verbinding en laat je verrassen!

Blauwe Verbinding
De Blauwe Verbinding is een bijzondere waterverbinding tussen het Rotterdamse Zuiderpark en de Barendrechtse Zuidpolder. Het gaat om een recreatief bevaarbare route die ook zorgt voor schoon water in het gebied en het Zuiderpark, functioneert als waterberging én een ecologische verbinding legt tussen de verschillende groengebieden.

Abellife app
De route is opgenomen in de gratis te downloaden Abellife app of via de website van AbelLife. In deze routeapp staan meer dan 300 fiets-, wandel- en kanoroutes, waaronder de nieuwe fietsroute Blauwe Verbinding. Voor de routes betaal je een klein bedrag, als je de route eenmaal gedownload hebt, kun je de route off-line gebruiken. Zorg wel voor een goed opgeladen batterij. Tijdens het fietsen krijg je een geluidssignaal als je links of rechts moet gaan. Daarnaast krijg je tijdens de route informatie over tal van zaken die je onderweg tegenkomt.

Wandelingen en kanoroute
Naast de fietsroute komen er ook nog vier routes van wandelingen in de gebieden rond de Blauwe Verbinding en een kanoroute. Daarover later meer informatie.

Klaar in 2020
Het eerste deel van de Blauwe Verbinding van het Zuiderpark tot aan het Zuidelijk Randpark is klaar. Na de zomer starten de werkzaamheden in het Zuidelijk Randpark. Ook onder de A15 wordt hard gewerkt om van de Heulweg een waterverbinding te maken. In de Zuidpolder in Barendrecht is de eerste fase klaar. Daar start in het najaar de volgende fase. De totale waterverbinding is naar verwachting klaar in 2020. Maar nu al kun je heerlijk genieten van de delen die klaar zijn.

Meer informatie: Blauwe Verbinding.