50 jaar Open Hofkerk met veel ontmoetingen

Zaterdag en zondag 25 en 26 mei vierde de Open Hofkerk haar 50 jarig jubileum.

Het feest werd zaterdag geopend met een lied dat zo mooi uitdrukking geeft aan een gevoel dat veel mensen bij kerk hebben, gelovig of niet gelovig. Irene Kleijwegt zong het en de organist van de kerk Jan van Dijk begeleide haar erbij op het mooie Vierdagorgel van de kerk. D. C. Lewis zong het in 1970 en het werd een nummer één hit. Het stond maar liefst 16 weken in de top 40 en 4 weken op nummer één.

The Amazing Stroopwafels waren gevraagd om sfeer te maken en dat deden ze. Wim Kerkhof met zijn onafscheidelijke bas, Rien de Bruin gitaar en accordeon en Arie van der Graaf op elektrische gitaar weten hoe dat moet. Overigens speelde Wim Kerkhof ook vaak keyboard. Het geluid ging in de akoestiek van de kerk een beetje anders dan buiten. Je moest dichtbij hen gaan zitten om de muziek goed te horen.

Ze begonnen op straat, maar doen het dus ook in een kerk. En Rotterdam is wat publiek en toehoorders bindt.

‘Vanmiddag in de Open Hof een gezellige middag gehad ivm 50-jarig bestaan van de kerk. De Amazing Stroopwafels zijn echte sfeermakers, verder waren er vele ontmoetingen! Wat mij betreft geslaagde middag.’ schrijft pastor Johan Bos op Facebook.

Ook dagburgemeester Mario Bosch besteedde aandacht aan het feest op Facebook en op zijn weblog.

Vandaag, zondag 26 mei, is er een feestelijke dienst om 15:00 uur in de jubilerende kerk.

Irene Kleijwegt en Jan van Dijk hadden overigens geen versterking nodig en kwamen heel goed tot hun recht in de geweldige akoestiek van de kerk.

Luister via deze link nog eens naar het mooie lied van Ruud Eggenhuizen, geschreven door Gerrit den Braber en op muziek gezet door Joop Stokkermans, helaas niet met het orgel van de Open Hofkerk, maar dat van Groote Kerk in Maassluis.