6 colleges van bewoners uit 5 buurten in de wijk

Woonstad Rotterdam moet voor de wet overleggen met haar huurders.

Daar zijn allerlei overlegvormen voor. De participatie afdeling van Woonstad Rotterdam heeft er veel werk van gemaakt om een aan deze tijd aangepaste vorm te vinden. Woonstad wil alle bewoners in de gelegenheid stellen hun kijk kenbaar te maken. De corporatie kreeg onlangs een landelijke prijs voor hun participatiemodel. In Pendrecht gaat dat natuurlijk via de methode van de Pendrecht Universiteit. Vitaal Pendrecht organiseert in de buurten van de wijk 6 colleges. Die buurten zijn de Tiengemetenbuurt, Herkingenbuurt, Zierikzeebuurt, Ossenissebuurt en Plein 1953 en directe omgeving.
In iedere buurt vindt zo’n college plaats op een plek ergens in die buurt zelf.

En niet alleen de huurders van Woonstad Rotterdam laten zich horen, maar ook de kopers en huurders van andere huisbazen komen aan het woord.

Donderdag 8 november is het eerste college in de
Tiengemetenbuurt in de recreatieruimte
van de Tiengemetenflat, Middelharnisstraat 121a.

Er is een gespreksleider en er zijn medewerkers van Woonstad en de deelgemeente. Er worden thema’s aandragen door de bezoekers van deze bijeenkomsten. Met een aantal bewoners wordt doorgepraat op de manier zoals dat gebeurt in de Wereld Draait Door. De gespreksleider is niet Matthijs van Nieuwkerk, maar een bewoner uit uw buurt.

Aldus het affiche voor het eerste college Pendrecht, Bewoenrs in de Kijkerd 2013 – 2020.

Dinsdag 13 november vindt het Zierikzeebuurtcollege plaats in de recreatieruimte van de Schouwenflat aan de Slinge 841.

Donderdag 15 november vindt het Herkingenbuurtcollege plaats in het gebouw van de vereniging Turks Huis in Pendrecht aan de Sommelsdijkstraat 35.

Dinsdag 20 november is het college van Plein 1953 en omgeving in het Servicepunt Charlois Zuid aan Plein 1953 nummer 63.

Donderdag 22 november is het college van de Ossenissebuurt in de modelwoning van de Tuin op het Zuiden aan de Ossenisseweg 13.

Dinsdag 27 november wordt de reeks colleges afgesloten in het Servicepunt Charlois Zuid, Plein 1953 nummer 63. Vertegenwoordigers van de buurtcolleges zullen dan met elkaar en vertegenwoordigers van Woonstad en de deelgemeente conclusies trekken uit de voorgaande bijeenkomsten.

De aanvang is steeds 19:00 uur en de bijeenkomst duurt 2 uur.