Aan de slag in de TUIN in de maand mei

Zaterdag 8 mei gaat de Zierikzeebuurt aan de slag in de tuintjes. Van 10 tot 17 uur kunnen bewoners op het speelpleintje aan de Zijpe ter hoogte van de Schuddebeursstraat plantjes, tuinaarde, zand en tuingereedschap lenen. Er is ook informatie en advies over tuinonderhoud in te winnen bij deskundigen.
“Ik woon graag in een schone en nette buurt. Dat geldt natuurlijk voor heel veel Pendrechtenaren! Goed onderhouden tuinen spelen hierbij een belangrijke rol. Daarom staan deze maand alle tuinen in Pendrecht centraal.
Woonstad Rotterdam neemt bijvoorbeeld het initiatief voor de tuinactiedagen.
Iedereen kan dan aan de slag in de tuin, terwijl Woonstad Rotterdam zorgt voor zand, tuinaarde, plantjes en een hapje en een drankje. Zelfs voor tuingereedschap wordt gezorgd en iedereen kan dit lenen, gratis en voor niets. In mei gaan we met z’n allen aan de slag in Pendrecht en ik werk hier graag aan mee!”, zegt Elly Pesik.
Haar portret komt meer dan levensgroot op het bilboard bij Metrostation Slinge te hangen.

Zaterdag 8 mei wordt de tweede actiedag gehouden in Zierikzeebuurt. Op het speelpleintje bij de Zijpe in het velengde van de Schuddebeursstraat kunnen bewoners terecht voor plantjes, tuinaarde, zand, tuingereedschap en informatie en advies en allemaal gratis.

Op de zaterdagen erna komen de Tiengemetenbuurt en de Ossenissebuurt, in die volgorde aan de beurt. Op zaterdag 29 mei is er een slotfeest en plantjesmarkt op Plein 1953.