Aandacht voor beroving Krabbendijkestraat in Bureau Rijnmond

In Bureau Rijnmond, het opsporingsprogramma van TV Rijnmond, was gisteren (donderdag) aandacht voor onder andere het beroven van oudere mensen. Dit is ook gebeurd bij Albert Heijn in de Krabbendijkestraat.

Begin augustus vonden in ieder geval drie berovingen plaats op Rotterdam-Zuid. Steeds ging het om dezelfde twee vrouwen, waarvan de een het slachtoffer afleidde waarna de ander de portemonnee rolde. Vervolgens plunderden ze met de pinpas de rekeningen van de slachtoffers.

Krabbendijkestraat
Bij Albert Heijn aan de Krabbendijkestraat was een 85-jarige vrouw het slachtoffer. Op beeld is vastgelegd hoe één van de vrouwen het slachtoffer afleidt. De zwangere verdachte wacht op het juiste moment, steelt de portemonnee en loopt weg. De andere vrouw loopt dan ook weg en lacht nog even vriendelijk naar haar slachtoffer.

De twee slaan ook toe bij supermarkt Dunya aan de Groene Hilledijk. Daar is een 71-jarige vrouw het slachtoffer. In een portiekflat aan de Schakerlo bestelen ze een vrouw met een rollator.

Vermoedelijk is steeds eerst de pincode afgekeken bij het afrekenen en gaan de twee vrouwen daarna achter hun slachtoffers aan om de pas te bemachtigen.

Van de zwangere verdachte is de identiteit bekend bij de politie. Mogelijk is ze inmiddels bevallen. Ze heeft geen vaste woon- of verblijfplaats. Informatie over een verblijfplaats is dus welkom. Van de andere verdachte is nog niets bekend.

Tips?
Heeft u informatie voor de politie in deze zaken? Bel dan met de politie Rotterdam via 0800-6070. Meld Misdaad Anoniem kan ook, via 0800-7000.

Bureau Rijnmond is iedere donderdag om 17.20 uur (ieder uur herhaald) te zien bij TV Rijnmond. De uitzending is ook terug te kijken via hun website.

Bron foto’s: Bureau Rijnmond