Aangereden zwaan toch naar de vogelklas

Andries Haak schreef de volgende tekst naar Rieks Westrik. Hij bedoelde hem waarschijnlijk niet voor de hele wijk. Maar veel mensen uit de wijk volgen inmiddels het verhaal van de zwaan. Ben in het verhaal is de man van de Dierenambulance. Hij weet ook alles van zwanen en hij mag ze ook vervoeren. Ook al is er vogelgriep. “Je moet niet met dezelfde wagen na een zwaan vervoerd te hebben een ezel gaan vervoeren. Dan gaat ‘t fout!”, zei ie.

Een mooi verhaal van zorgzame wijkbewoners en professionals die weten wat ze moeten doen. Had de Pendrecht Universiteit een faculteit diergeneeskunde, dan zouden Andries en Ben daar geweldige professoren van zijn. Misschien kunnen ze samen een keer een les verzorgen op de Kinderfaculteit. Andries maakt immers ook fantastische powerpointpresentaties. Hij maakte r overigens ook al één over de zwaan.

Beste Rieks,

Afgelopen vrijdag ging het niet goed met de zwaan, als hij in de singel lag en de kant een beetje te hoog was kon de zwaan niet op de kant komen, ook kon de zwaan niet zijn vleugels spreiden en dus niet vliegen. De maat was vol en ik nam alvast een laken mee om hem te vangen en naar Karel Schot te brengen, (die afspraak had ik al gemaakt). Voor de zekerheid ben ik nog even langs de dierenambulance op de Korperweg gereden (toevallig was Ben er ook) en heb hem de situatie uitgelegd. Hij ging met de mensen in gesprek en vertelde mij dat hij de zwaan wel naar Karel Schot zou brengen maar ik moest hem vangen want mij kende hij, en zo gebeurde, ik heb de zwaan gevangen en met Ben in de zwanentas gezet. De zwaan bleek een ontstoken poot en gekneusde vleugel te hebben, de zwaan blijft voorlopig bij Karel Schot. Geloof het of niet maar ik heb het er best moeilijk mee want de zwaan wordt bij genezing niet meer teruggezet waar hij vandaan komt maar op een open plek bij een grote rivier, dit omdat Pa en Ma zwaan de jonge zwaan niet meer in hun territorium zal dulden.

Bij de foto kon Bruintje (die naam heb ik de zwaan gegeven) niet meer op de kant komen, dat was voor mij de druppel.

gr,
Andries