African United Women op Mandela Festival

Voor de 8e keer werd het Nelson Mandela Festival georganiseerd. Een groots festival met veel sponsors en veel belangstellenden en op Rotterdam Zuid. Op het Afrikaanderplein. Er zijn allerlei standjes en in eentje ervan staan de African United Women
Het Afrikaanderplein is afgezet op de hekken grote spandoeken van de deelgemeenten Feijenoord en Charlois, maar ook van Kinderdagverblijf het Koningsnestje.

Op het podium treedt Ej von Lyrik op. Zij is een Kaapse charismatische en krachtige jonge vrouw. Zij groeide op in de sloppenwijk ‘Mitchells Plain’en werd in Zuid-Afrika bekend als MC in het hiphop-trio Godessa. Als solo artieste opende ze de show van Public Enemy in Kaapstad en bracht ze onlangs haar tweede album uit; hiphop met een vleugje rock en een funky edge.

Kan het toepasselijker op het achtste Nelson Mandela Festival.

Op het terrein leidt organisator, Lionel Martijn, vakbondsvoorzitster, Agnes Jongerius rond.

Er treedt in een kleinere tent een Hindoestaanse kindergroep op.

Cateraars doen goede zaken met allerlei lekkere hapjes en drankjes.

Er staan comité’s, maar ook verkopen stichtingen hun waar. Onder hen de African United Woman met onder andere Bridget Nalwoga. Haar dochter Rebecca trad ook op in een van de stands. Haar grote voorbeeld is Nelson Mandela. Zij zou graag een keer met hem praten.

Een wens die waarschijnlijk heel veel mensen op het plein hebben.