Afscheid’ van Cees en Pieta van BAF

De eerste toi, cadeau, was er één van hoge kwaliteit.

Organist Jan van Dijk verwisselde zijn schoenen om de pedalen goed te kunnen bedienen en nam plaats achter het prachtige orgel in de Open Hofkerk. Hij wilde Cees en Pieta met een stuk van Johann Sebastian Bach bedanken. Bach swingt en de titel ‘In Dir ist Freude’ loeg wat hem betrof ook helemaal op Cees en Pieta, Jan van Dijk had veel vreugde aan het Pendrecht Theater en het duo beleefd.

Daarna nam Ed Goverde plaats achter het spreekgestoelte en prees als voorzitter van de deelgemeente, maar ook als geboren en getogen bewoner van Pendrecht de verdiensten van Cees en Pieta. Hij was er vaak getuige van dat het duo vanaf 1998 theater maakte in Charlois. Charlois met theater veroverde, noemde hij het. Met de Millinxsoap in de Millinxbuurt over de sloop en nieuwbouw en het wegwerken van onveilige situaties in die buurt. Hij had er ooit een gastrolletje mogen spelen in zon soap als huisjesmelker. En de laatste acht jaren in zijn wijk, Pendrecht, waarbij bewoners hun zorgen, vragen en aandachtspunten over de herstructurering onder woorden brachten. De deelgemeente en de corporatie Woonstad Rotterdam steunden daarom actief het Pendrecht Theater.

Het Pendrecht Theater stopt overigens niet. Het gaat op een andere manier door. De spelers nemen het theater zelf over en Vitaal Pendrecht, dat al die jaren een belangrijke steun en toeverlaat was, zet die steun van de betrokken spelers en theatermakers onverminderd voort.

De spelers Charifa, Fallon en Hezna kwamen ook op het toneel en bedankten Cees en Pieta. Ook zij willen verder met de ‘familie’ van het Pendrecht Theater. En brachten onder woorden dat ze veel van Cees en Pieta geleerd hebben.

Tot slot zou er nog een cadeau komen. Maar daarvoor namen Cees en Pieta zelf het woord. Zij bedankten de spelers, de sponsors en gaven nog even weer waar het Pendrecht Theater allemaal geweest was. En hoe geweldig ze gespeeld hadden. Pieta kon haar tranen daarbij niet bedwingen.

Gelukkig stopt het allemaal niet. Het Pendrecht Theater gaat door.

Daarna kwam het slot.