Afscheid van de 8ste groepers

Zo’n 90 kinderen namen maandagavond 2 juli op verschillende manieren afscheid van hun vertrouwde school. De Beatrix en De Hoeksteen hadden een musical en De Koppeling had een pleinactiviteit.
Maandagavond 2 juli werd er door diverse scholen afscheid genomen van de leerlingen van groep 8. Ruim 100 kinderen sloten een periode af van hun vertrouwde school in Pendrecht.

De Beatrix deed dat met de musical ‘Flashback’. Belangstellenden ouders, broertjes en zusjes opa’s en oma’s gingen naar de zaal onderin de Christus Triomfatorkerk. Er moesten zelfs extra stoelen van de school aan de éne kant van de Krabbendijkestraat naar de kerk aan de overkant gebracht worden om iedereen een plaatsje te geven.

Directeur Mirjam Mels maakte haar eerste afronding mee en opende de voorstelling. Gemaakt en gespeeld door de kinderen uit groep 8. Fototoestellen, telefooncamera’s en videocamera’s werden in gereedheid gebracht om het allemaal vast te leggen.
Op de nieuwspagina van de scholen via deze link is meer te lezen en te zien over de afscheidsavond in de kerk.
De Koppeling had een afscheidsfeest op het schoolplein. De school voor speciaal onderwijs had geen musical, maar leuke activiteiten op het schoolplein.
Op de eerder genoemde pagina via deze link een sfeertekening van de festiviteiten bij De Koppeling.
De Hoeksteen organiseerde de musical ‘Later’ en gaf de 8ste groepers een ‘wereldboek’ mee. Op de foto Matilde die het boek trots laat zien. Een overzicht van wat er in de 8 jaar dat ze op school zaten allemaal in de wereld gebeurde. Een andere flashback dan op de Beatrix, maar toch iets moois om op terug te kijken.

Directeur Theo Visser van de Hoeksteen drukte de kinderen op het hart niet alleen voor het scoren te gaan, maar vooral ‘je droom waar te maken’!
Via deze link meer over de musical op De Hoeksteen.

En met die scores zit het wel goed dit jaar in pendrecht. Dat werd duidelijk uit de woorden van Mirjam Mels, die als nieuwe directeur haar eerste openingspraatje bij het afscheid aan groep 8 gaf. En de kinderen prees om het niveau dat ze gehaald hadden bij de cito-toets.