Afterparty in de bunker van de Zuiderparkflat

Onder in de flat naast de ruimte met de verwarmingsketel is een kleine ruimte. Sommigen noemen het de bunker, anderen hebben het over de jongenskamer. Er worden regelmatig vergaderingen in gehouden en je kunt er met een kleine groep ook koffiedrinken en terugkijken op je werkzame leven.
Na de barbecue van de Zuiderparkflat ging er veel materiaal naar de kelderruimte van de flat. Daar staat de verwarmingsketel en er is een werkbankje en dergelijke. Alles netjes gepoetst, alsof je in een machinekamer van een groot zeeschip bent.

Ernaast is een kleine vergaderruimte. Met een grote pendule aan de wand en diverse afbeeldingen opvallend veel zeeschepen. Een plaat van de Statendam en van de Constantia uit Cape Town. De foto is genomen in 1947 met op de achtergrond de Tafelberg.

Je snapt meteen waar de gedachten naar uit gaan. En ook waarom er gesproken wordt over de jongenskamer of de bunker. Zou er eigenlijk iemand op dat Zuid Afrikaanse schip gevaren hebben uit de flat?

Zou best eens kunnen. In garageboxen vind je immers ook veel fotomateriaal van vaartuigen terug.

Op tafel stond de schaal met resten van de zalmsalade. Er zal vast een beetje na gefeest zijn de jongenskamer en in dit geval waren de meisjes er vast ook bij.