Afterparty Suikerfeest op Plein 1953

De foto is uit De Volkskrant en laat zien dat er tijdens het suikerfeest flink te verdienen is.

Behalve Hema, Douglas, V&D, AH, Jumbo en Levi’s Store besteden vrijwel geen grote ketens en winkels in de centra van de vier grote steden qua marketing, reclame of promotie aandacht aan de ramadan en het Suikerfeest. ‘De meeste winkeliers staan niet stil bij het feit dat er meer wordt uitgegeven aan producten en kleding voor het Suikerfeest’, zeggen onderzoekers in het landelijke dagblad De Volkskrant.

Vooral moslimjongeren geven veel geld uit aan kleding. Zij zeggen dat zij meer zouden uitgeven als er speciaal op het feest zou worden ingespeeld. De meest genoemde extra uitgaven variëren van 100 tot 800 euro.

Kleine, veelal etnische ondernemers, spelen wel in op het Suikerfeest, bijvoorbeeld via een speciaal assortiment, aanbiedingen en acties. Maar ‘het besef dat het hier en zeker in de grote steden gaat om een hele grote groep consumenten, lijkt voor de meesten ook dit jaar nog steeds ver te zoeken.’

Vitaal Pendrecht en TOS lieten dit bericht op zich inwerken en gingen langs een aantal ondernemers op Plein 1953. Zij vroegen hen hebben jullie iets over om maandag 12 augustus aan het eind van de eerste dag van de Beachweek in Pendrecht het Suikerfeest met een maaltijd te vieren rond half zes, 17:30 uur.

Ze begonnen bij Rawza Bakkerij, maar natuurlijk zei de eigenaar. Ik geef een plaat baklava en hoor graag wat er verder nodig is. Zij buurman, Supermarkt Ozler Market doet mee met dadels, kaakjes en Turks Fruit, Mario’s Pizza zorgt voor Linzensoep en Turkse thee, Salima zorgt voor worstjes en Marokkaanse muntthee, er komt een hoca van de stichting Educatief Centrum. Mario’s Pizza zal overigens de worstjes van Salima op de barbecue leggen.
In de rondgang van Vitaal Pendrecht blijken er allerlei samenwerkingsverbanden tussen de etnische ondernemers te zijn.

En er is meer:

De voorzitter van de deelgemeente komt misschien zelfs met zijn vrouw en ook de dag- en nachtburgemeester van Pendrecht zijn uitgenodigd.

En dat is nog niet alles, want de Oceaan, Oujda Supermarkt en Dem Dem doen ook vast mee om er een echt feestmaal van te maken maandagmiddag.