Albert Heijn voortaan ook op zondagmiddag open

Al enkele weken is het in grote letters op de ramen van de leegstaande winkel naast Albert Heijn te lezen: vanaf 1 december elke zondag geopend van 12.00 tot 18.00 uur. Vandaag is er geflyerd in de wijk om er nog meer bekendheid aan te geven.

Albert Heijn is de oudste nog bestaande supermarkt in Pendrecht. Filiaal 1020 van de Zaandamse grootgrutter is geopend op 15 oktober 1963 en had oorspronkelijk het adres Slinge 690 maar op 12 december 1995 is de ingang verplaatst naar Krabbendijkestraat 10. De winkel is gedurende haar bestaan al heel wat keren verbouwd. In het begin was het een lange smalle winkel, helemaal achterin was een doorgeefluik met een bel waar je je lege flessen kon inleveren. Wie herinnert zich nog de automaat waar je je koffiebonen kon malen?

Andere supermarkten van toen waren o.a. de Coop (de Coöperatie) en Van Gilst-Visser, beide aan de Slinge, en De Gruyter op Plein 1953. De Edah en de Aldi zijn pas later gekomen, de Edah is in juni 2007 omgebouwd tot Plus supermarkt en deze maakt binnenkort plaats voor een filiaal van Bas van der Heijden. Gedurende korte tijd was er op Plein 1953 een goedkope supermarkt die Radar heette, een soort voorloper van de Aldi.