Alex en John letten op het Levenspad

Er gaan verhalen over de onveiligheid op het Havenspoorpad. Er hangt zelfs een Charlois in Actie! aanvraag in de lucht om er camera’s te plaatsen. Is het er werkelijk zo gevaarlijk langs het Levenspad?
Er is een Charlois in Actie! aanvraag in voorbereiding om camera’s te plaatsen langs het Havenspoorpad. Maar is het werkelijk zo gevaarlijk langs het Levenspad?

Aan het eind van de Melissantstraat kun je via een stukje fiets- wandelpad het Havenspoorpad op. Er staat een paaltje in de weg, maar dat is gemakkelijk neer te halen, want het slotje werkt niet meer.

Dus het is een eenvoudig kunstje om met de auto het pad op te gaan. De fotograaf deed dat ook. En kwam er Alex tegen. Zijn trouwe viervoeter aan de lijn. John heet ie. En John is Alex’s beste vriend. Ze lopen er vaak en als je Alex vraagt of het onveilig is op het pad, zegt ie: ‘Ik merk er weinig van. Er wordt wel veel over gepraat, dat jongens op scootertjes dit als vluchtweg nemen. John en ik zijn nog maar één keer bijna van de sokken gereden. Dat was door een politieauto. Die zat kennelijk ergens achteraan en nam de kortste weg. Maar verder?’

Alex haalt er zijn schouders over op.

Toch maar eens verder navraag doen. In de In De Kijkerd van december komt er een vraag over aan de lezers. Maar je kunt natuurlijk ook reageren via deze site. Maak gebruik van de reactiemail.

En misschien nog beter. Doe het via een college aan de politie. Dat kan binnenkort via deze site.