Alles in orde maken voor de Marathon

Sorry SOLD OUT staat er op de website www.marathonrotterdam.nl over de 33e aflevering van dit grootse evenement.

En de tekst vervolgt met: “De mooiste 42.195 meter die je ooit hebt gelopen. Zowel de start als de finish op de Coolsingel zul je nooit meer vergeten.
Uitverkocht
Op zondag 14 april staan er 10.000 zeer gelukkige marathonlopers aan de start op de Coolsingel. Zij hebben een startnummer kunnen bemachtigen voor de 33e editie van de ABN AMRO Marathon Rotterdam. Bij geen enkele eerdere editie waren alle startnummers ruim 5 weken voor het evenement uitverkocht.”

Er is dus vooraf al een record gevestigd.

En bij het schrijven van dit stukje staat de teller pas op 1 dagen 19:24:57 en die telt nauwkeurig af tot het moment van de start om daarna op te gaan tellen en aan te geven hoeveel tijd de loper over de 42.195 meter gedaan heeft.
Er dus op dat moment nog bijna twee dagen te gaan.

Een halve dag eerder waren wegwerkers nog druk bezig aan het wegdek van de Oldegaarde. De lopers passeren deze plek opnieuw, als ze al een keer eerder over het kruispunt gegaan zijn aan de Zuidwijk-kant van het kruispunt. Na een paar kilometer over de Oldegaarde, Vaanweg en Zuiderparkweg slaan ze rechtsaf nogmaals de Oldegaarde op en gaan dan een eindje verderop linksaf dwars door Pendrecht.

Er zijn dan vast geen 20.000 voeten meer, die voor korte tijd de weg aantikken. Er zullen zeker al opgevers zijn, maar toch …… het aantal lopers is dan nog steeds bijna net zo groot als de hoeveelheid bewoners van Pendrecht.

Zou er ook een ander record verbroken worden? Er schijnt een sterk deelnemersveld te zijn. De snelste op de lijst is inmiddels al wel afgehaakt. Barhanu Shiferaw goed voor 2:04:48 heeft het afgelopen weekend tijdens een trainingsrondje een kuitblessure opgelopen. Hardlopen is goed voor je, maar als je zo’n afstand gaat lopen en met die snelheid, dan heb je zomaar een blessure.

Zouden ze om die blessures te voorkomen en om die andere hardlopers extra op te peppen het asfalt nog eens strijkijzeren? Het had er alle schijn van.

Nummer twee van vorig jaar, Getu Feleke zal nu met nummer 1 op zijn hesje lopen. Hij schijnt als een speer te gaan. Tenminste dat zegt de organisatie.

Het parkoersrecord staat al sinds 2009 op 2:04:27 en je weet maar nooit.

Aan de wegwerkers zal het in ieder geval niet liggen.