Ambtenaren kregen les in het Pendrecht Theater

Ongeveer 20 studenten in de collegebanken. Gekozen werd voor de setting ‘Nolda’ in het Pendrecht Theater. Lekker informeel en eigenlijk midden in de samenleving!

Koud, want er is geen verwarming in het theater en de leverancier van een warmtekanon liet het hopeloos afweten.

De verhalen zorgden er echter voor dat het publiek snel op temperatuur was.

Martijn van der Steen schetste de rol van de overheid in een zich snel ontwikkelende maatschappij. In Groot Brittannie bijvoorbeeld zit een regering in Downing Street 10, die een gigantische bezuinigingsoperatie uitvoert. Daar is het kabinet Rutte kinderspel bij. Maar waar gaan ze eigelijk over? De overheid is nauwelijks een partij die bepaald wat er geurt.

Wie hebben er wel invloed. Een heel scala aan ondernemers kwam langs. Mensen die Martijn inspireren en waar in de samenleving ook druk over gesproken wordt. Mensen met budgetten, die die van regeringen soms te boven gaat en met veel minder kosten zaken regelen waar iedereen beter van wordt.

Na de inleiding van Martijn met een reeks van aanbevelingen en opdrachten kwam Maurice Specht in beeld. Hij interviewde Cees Bavius, Bien Hofman en Rieks Westrik over het Pendrecht Theater en Vitaal Pendrecht/Pendrecht Universiteit. Een levendig gesprek met vragen en antwoorden over de wijk en de veranderingen in de wijk. De rollen wisselden regelmatig, want een van de ambtenaren bleek in de Dreischorstraat geboren te zijn en daarna op verschillende plekken in de wijk gewoond te hebben. En een ander zit op een belangrijke plek bij de deelgemeente Charlois.

Na Pendrecht ging het gezelschap naar de Oleanderbuurt en zou via diverse projecten belanden op de SS Rotterdam.

Martijn is van plan om aan het eind de inbrengers van informatie en de ambtenaren bij elkaar te brengen en met elkaar uit te laten wisselen wat voor leseen eruit het traject te trekken zijn.

De Pendrecht Universiteit in optima forma eigenlijk. Komen vast nog berichten over terug!