Annemarie Commijs “moeder van pendrecht”

Het idee kwam van Maureen Maria. Een voorbereidingsgroep heeft er alles aan gedaan om er een mooi feest van te maken. De moedergroep Pendrecht leverde een belangrijke bijdrage en zij werden fantastisch ondersteund door Jeanne Parker van Krosbe en opbouwwerker Frank Boerboom. De weergoden waren de voorbereidingsgroep goed gezind en zorgde voor een stralende entourage. Natuurlijk trad de Pendrecht Hot Brassband op en was er verder goede muziek. Alles stond het teken van een echte verkiezing, die op het scherpst van de snede gestreden werd. Presentator Judith maake het allemaal heel spannend. Virginia Wolf en een vriendin zongen een Surinaams moederlied.
En wethouder Sjaak van der Tak reikte de prijzen uit. Iedere genomineerde kandidaat kreeg wat mee naar huis. De hoofdprijs was voor Annemarie Commijs, die als moeder van vier kinderen niet alleen voor eigen kroost zorgt maar ook voor de kinderen uit de buurt en uit allerlei culturen klaarstaat. Zij is vindingrijk en heeft het hart op de juiste plaats zitten. Dat was de reden dat jury haar koos.
Er viel overigens niets ten nadele van de andere kandidaten te zeggen. Daarover had de jury ook allerlei lof. Over de tweede prijs voor Diana Henriquez, een rustgevende moeder met een groot hart, Meriman een lieve moeder, Fatiha een creatieve moeder, Gladys een mooie moeder en Janira Ravales kreeg zelfs de prijs voor de mooist geklede moeder.
Op de foto Annemarie Commijs in haar outfit aan het slot van de verkiezing.