Annemarie ontmoet oude jeugdvriendin

Voor de Holland Amerika Lin flat aan de Oldegaarde staat een kunstwerk van Rik Blom. Het staat er al vanaf 1990. Toen bestond de corporatie Onze Woongemeenschap (OWG) 40 jaar. Clasien Kramer was één van de eerste bewoners van Pendrecht en werkte bij Onze Woongemeenschap. Zij kent het kunstwerk en wist dat je er mooi op kunt zitten. De partner van haar dochter Karen liep mee in de Marathon Rotterdam, maar ja wanneer komt zo’n atleet langs.

Dus Karen en haar moeder en de kinderen waren op het kunstwerk gaan zitten. Altijd handig zo’n monument. Iedereen vraagt zich af, wat bedoelde zo’n Rik Blom er nou allemaal mee? Blijkt het ineens ook heel goed van pas te komen als je lang moet wachten.

Of de partner van Karen dat nou ook geweten heeft en of ze elkaar nog gezien hebben? Dat moet nog eens nagevraagd worden.

Wat wel gebeurde bij het passeren van Annemarie van Vugt en haar dochter en kleinkind, dat Karen ineens opspringt en riep: “Hé Annemarie!” Het tweetal bleek bij elkaar op school gezeten te hebben. Annemarie woonde toen nog in Zuidwijk, wist Karen te vertellen. Dat Annemarie beroemd is in de wijk en dat er zelfs een schoolplein haar naam draagt dat wist Karen weer niet.

Waar zo’n marathon al niet goed voor is.

Volgens Annemarie zou het allemaal nog leuker worden als er een braderie bij zou zijn zoals tot voor kort het geval was. Vorig was er nog een halve kermis op het kruispunt bij Plein 1953. En daarvoor waren er kramen en kermisattracties op de Pendrechtseweg.

Er had kort voor deze marathon wel een evenementenbureau gebeld met Vitaal Pendrecht en bood zichzelf aan. Maar dan moet zo’n bewonersgroep of de winkeliersvereniging allerlei vergunningen aan gaan vragen en misschien ook nog betalen voor de diensten van het bureau. Daar zitten zulke organisaties natuurlijk niet op te wachten.