Antennes van Charlois hebben eigen ruimte aan de Oldegaarde 996

Net naast het eerste huis dat in Pendrecht gebouwd is aan de Oldegaarde nummer 996 opende Lionel Martijn zaterdag 20 september de eigen ruimte van de Antennes van Charlois. Het project bestaat nu 3 jaar. De Antennes zijn jongeren uit de verschillende Charloise wijken. Ook 2 Pendrechtse jongeren nemen aan het project deel. Martijn (links op de foto) bedankte de jongeren voor wat ze de afgelopen tijd gedaan hebben en bond hen op het hart door te gaan met het veroveren van een plek in de Nederlandse samenleving. Karin Joosten, projectleider Antennes van Charlois’ Welzijn (rechts op de foto), begleidt de jongeren, die het begrip antenne heel praktisch in praktijk brengen. Zij hebben hun voelhorens uitgezet onder hun leeftijdsgenoten en brengen de boodschap van de jongeren over naar politici, jongerenwerkers en anderen, zodat die er hun voordeel mee kunnen doen.
Na de officiële opening door Martijn reikte Karin Joosten de Antennes hun certificaat uit. In het begin van het project zijn er een aantal jongeren geworven en geselecteerd, vervolgens hebben ze een opleiding gehad. Nu is er een eigen ruimte en een eigen website: www.antennes-charlois.nl
De antennes zijn blij met hun ruimte aan de Oldegaarde en aan het applaus afgelopen zaterdag te horen zijn ze ook zeer ingenomen met hun diplomering. De deelgemeente Charlois is blij met een dergelijk project en Pendrecht mag blij zijn dat ze een tijd op deze historische plek zitten.