Arboretum Pendrecht in de maak

Veel kinderen hadden er hun schooltuintje, ouderen hadden er een seniorentuin. De projectleider Educatieve Tuinen bedacht een kruidentuin en legde die ook aan. Je kon er je eigen zomerbloemen plukken en geheel gratis een origineel boeket op tafel zetten of aan een jarige cadeau doen.
Er zijn ook jeu de boulers van de club Rotterdam ’82 die in daarvoor aangelegde grindbakken hun petanque spelen en dat doen ze nog steeds.

De tuin is verder ontmanteld en de begroeiing doet zijn werk. Er werd ooit gedacht aan nieuwbouw op deze p[lek, maar de bouw? Daar zit een beetje de klad in, dus ……

is Arboretum Pendrecht voorgesteld als nieuw project bij Groen Dichterbij van het Oranjefonds.

Er is al een globaal plan en zelfs de projectleider van weleer Corstiaan den Boer heeft zijn gedachten over het arboretum laten gaan. Maar waar zijn dan de bomen?

Nou er zijn er een paar en één heel bijzondere. Toen is 2003 de hoogste kerstboom van Rotterdam op Plein 1953 stond en het ding weg moest. Werd er met diezelfde Corstiaan bedacht dat het weleens een leuk idee zou kunnen zijn om de stam te behouden en op de Educatieve Tuin neer te zetten als zonnewijzer. Dat gebeurde en op het Internationaal Kinderfeest van 2004 werd de zonnewijzer in gebruik genomen. Hij staat er nog steeds. Geen boom dus, maar een beroemde stam.

Op de foto bij het artikel over Internationaal Kinderfeest 2004 is de zonnewijzer te zien. De kinderen maakten toe overigens zelf eigen zonnewijzers en kregen die mee naar huis.

Het idee is nu om eens goed rond te kijken en ook de andere bomen in beeld te brengen. Richting voormalig Valckensteyn staan er ook heel hoge exemplaren en de jeu de boulers hebben zich al eens bezorgd gemaakt over de takken die ervan af zouden kunnen waaien.

Maar naast bomen kan er veel meer op het Arboretum Pendrecht. Die kruidentuin is er in principe nog. Die schooltuintjes zijn ook nog makkelijk terug te brengen.

En wat te denken van peutertuintjes van een meter bij een meter en aardbeien en andere lekkere dingen er in.

Bovendien merkt de Voedselbank steeds meer van de crisis in de economie en voeren de winkelketens steeds minder waren aan. Weet je wat er op zo’n tuin allemaal gekweekt kan worden en echt vers aangeleverd zou kunnen worden?

Niet te lang mee wachten.
Aanpakken is het idee.
Voor het terrein verder verpauperd.

Het Arboretum Pendrecht wordt een mooie aanvulling op de Kinderfaculteit van de Pendrecht Universiteit.

Kortom kijk eens op de site van www.groendichterbij.nl en denk mee, doe suggesties om van het Arboretum Pendrecht een echte hof te maken.

De link naar het plan komen zo snel mogelijk op deze site.