Ballon kwam net iets te vroeg

Op hetzelfde moment kwam er een hete luchtballon over het Servicepunt Pendrecht. Je hoort niks en je moet er net naar kijken, anders zie je hem ook niet.

Ja, bijvoorbeeld zo’n hete luchtballon neer laten komen op het plein. Of misschien juist op laten stijgen. Want neerkomen? Het is lastig te sturen zo’n ding wat alleen maar naar boven en naar beneden kan door de vlam wat hoger of juist lager te draaien.

‘We hebben wel eens gevraagd of er Skydivers kunnen landen op Plein 1953. Toen we bezig waren met de eerste kerstfeesten in Pendrecht’, herinnerde de opbouwwerker zich. Het ging tot drie keer toe net niet door. Het was op het moment van landen net te weinig licht of te slecht weer. En zo’n moderne parachutespringer heeft helder zicht nodig en het moet niet al te onstuimig zijn.

Afijn, Skydive Rotterdam werd gebeld. Helaas, nu was het te kort dag. Zij moeten voor zo’n landing vergunning hebben en daar staat een termijn van 6 weken voor. Dat is tegenwoordig de regel voor de aanvraag van toestemming voor zo’n sprong. En dat ging een week vooraf echt niet meer.

Maar toch leuk. Wie weet bij een volgend activiteit.

Dit exemplaar kwam overigens donderdagavond over en hij zou zo kunnen landen op Plein 1953, maar net anderhalve dag te vroeg, dus.

Wat de openingsact nu wordt, is nog een verrassing.