Bedevaart naar Lourdes vertrokken

Zaterdag 5 mei vertrok er vanaf de Sint Bavokerk een groep van rond 100 pelgrims naar Lourdes. Niet te voet of per fiets, maar met touringcars. Wethouder Lucas Bolsius was onder hen.
Dagburgemeester van Pendrecht Mario Bosch maakte bijgaande foto’s en bijgaand verslag van het vertrek.

Er stonden twee grote toerbussen geparkeerd bij de Sint-Bavokerk en op het kerkplein was het een drukte van belang. De bedevaartgangers kwamen uit Rotterdam en uit De Goorn, een plaatsje in Noord-Holland. Ook wethouder Lucas Bolsius was er bij, niet alleen om de mensen uit te zwaaien want ook hij gaat mee.

Om 9.00 uur was er een korte dienst in de kerk. Na het gebed om de zegen te vragen voor de reis werden de kaarsjes aangestoken en voorin de kerk gezet. Daarna las Lucas Bolsius de namen van alle deelnemers op en werd verteld wie in welke bus zit. Behalve de bedevaartgangers gaan er 22 vrijwilligers mee als begeleiders.
Eén van de bussen was voorzien van een rolstoellift die het op het laatste moment liet afweten. Maar hierdoor liet niemand zich ontmoedigen want met vereende krachten werden de rolstoelers de bus in getild.

De reis duurt in totaal 8 dagen. Met een overnachting onderweg in Rouen en Bordeaux wordt op 7 mei Lourdes bereikt, het uiteindelijke doel van de reis in het zuiden van Frankrijk. Op 11 mei wordt de terugreis aanvaard en op 12 mei komt het gezelschap rond 20.00 uur aan in Pendrecht.