Bekijk de veranderde route van de Marathon

Zondag 12 april is het weer zover: de Rotterdamse Marathon. Al jarenlang komen de lopers dwars door Pendrecht. Dit jaar is het parcours echter veranderd en komen ze alleen nog langs de wijk.
De Marathon lokte altijd veel Pendrechtenaren naar buiten. Langs de Kerkwervesingel en de Slinge stond het ieder jaar weer vol met mensen. Klappen, aanmoedigen, spandoeken. Aan het begin van de Kerkwervesingel werden sponsjes uitgedeeld en op de Slinge ter hoogte van de Schuddebeursstraat speelde een orkest.

Vanaf 2015 komen de lopers alleen nog langs de wijk. De route rondom Pendrecht is als volgt: Havenspoorpad (vanuit Lombardijen) – rechtsaf Verlengde Zuiderparkweg – rechtsaf Slinge tot Asterlo – omkeren over de Slinge – rechtsaf Zuiderparkweg – rechtsaf Oldegaarde – linksaf Vaanweg – langs Zuidplein – Zuiderparkweg – rechtsaf Oldegaarde – rechtsaf Groene Kruisweg. Op de Oldegaarde, ongeveer ter hoogte van de Sommelsdijkstraat, is het 20 kilometerpunt. De eerste lopers zullen dit punt ongeveer rond 10.57 uur passeren, de laatste lopers verwacht men hier rond 12.52 uur.

Het parcours is vooral drastisch veranderd op Rotterdam-Zuid. Voor het eerst is het Havenspoorpad erin opgenomen. Verder zijn er wijzigingen op de Olympiaweg en aan de andere kant van de stad bij het Kralingse Bos.

Hiernaast is op de plattegrond het parcours rondom Pendrecht te zien (paarse lijn). De groene lijn was de oude route.

De Marathon begint om 10.00 uur.