Bestuur is trots

Het bestuur van Vitaal Pendrecht vergaderde donderdagavond en keek met gepaste trots terug op de verschillende activiteiten van de dag ervoor, waarop de Kinderfaculteit van start ging in de KSH Pendrecht, het Pendrecht Theater optrad voor opbouwwerkers uit het land in het Pendrecht Museum en ‘s avonds het nieuwjaarscollege van de bewoners van Pendrecht plaatsvond in de Open Hofkerk.
Het bestuur van Vitaal Pendrecht vergaderde donderdagavond 16 januari in het Pendrecht Museum.

Met gepaste trots werd teruggekeken op de start van de Kinderfaculteit bij de buren van de plek waarop die faculteit collegezalen zal krijgen, de Kinder Service Hotels Pendrecht.
Het Pendrecht Theater trad ‘s middags op voor opbouwwerkers uit het land in het Pendrecht Museum. Zij waren daar bij elkaar gekomen om terug te kijken op het Opbouwwerkfestival Krachtproef 2013 dat in oktober plaatsvond in Havelte.
‘s Avonds vond in de Open Hofkerk het zevende nieuwjaarscollege van de bewoners van Pendrecht plaats in de Open Hofkerk. Niet heel druk, maar toch een activiteit met een aantal belangrijke onderdelen. Dagburgemeester Mario Bosch kreeg een beeldje uit handen van Robin Wallach van de Roteb. Zijn gebruikelijke presentatie was weer subliem en de liedjes van Armando Monsanto kregen ook enthousiaste instemming van het bestuur.

Op de tafel in het museum stond een fraai schaakbord. Het Museum is uitebreid met twee van die schaakborden beschikbaar gesteld door Gerard Smulders.