Bewegen voor Ouderen in Turks Huis in Pendrecht

Hij doet niet alleen oefeningen met de groep van elf ouderen. Hij geeft ook grappen door. Zijn verhaal komt uit een boekje en hij heeft ook een cd bij zich met toepasselijke muziek.

Bewegen voor Ouderen heet de les en het wordt georganiseerd vanuit Thuiszorg Rotterdam. de docent is gediplomeerd en Dick Boer heeft een aantal extra’s. Hij is gevat en hij kent de mensen en stemt zijn les af op hun mogelijkheden.

Kurt Willems van Sportstimulering Charlois kwam met de vraag om ruimte voor de groep. Er moest een alternatief gevonden dicht in de buurt van de Middelburgt, de mensen wonen in de buurt en komen op eigen gelegenheid met de rollator bijvoorbeeld naar de les.

‘Zou het nieuwe Turks Huis in Pendrecht’ een oplossing zijn?’, werd Kurt als mogelijkheid voorgehouden. Sedat Atacan bracht het in het bestuur van de vereniging en die waren direct enthousiast. Dat is nou precies wat wij willen. Onze ruimte is er voor iedereen en op deze manier krijgen we leuke contacten.

Kurt regelde de afspraken verder. Sedat wilde graag op de foto met de groep. En die groep kan zelf ook wel wat publiciteit gebruiken.

Het gebeurt iedere dinsdag rond het middaguur.

Leuke groep toch en …… een trotse ruimteverschaffer.