Bewoners en politie wijzen automobilisten op hun snelheid

Vandaag (dinsdag) werd een verkeersactie gehouden op de Charloisse Lagedijk.
Vandaag (dinsdag) werd tussen 16.00-19.00 uur een verkeersactie gehouden op de Charloisse Lagedijk ter hoogte van Vakgarage Leeuwenburg vlakbij de driesprong met de Heulweg. Zeker in een 30 kilometerzone zoals de Charloisse Lagedijk is zo’n actie niet overbodig. Op de smalle dijk wordt regelmatig te hard gereden. Maar wist u ook dat de remweg bij 50 kilometer per uur al gauw twee keer zo lang is dan bij een snelheid van 30 kilometer per uur?

Ongeveer 50 automobilisten werden staande gehouden door twee politieagenten en een groep bewoners van de Charloisse Lagedijk. Met een lasergun werd de snelheid van de auto’s gemeten. Die werd doorgegeven aan de automobilisten. Het gros reed 30 kilometer of iets meer. Een enkeling reed 40-42 kilometer. De agenten bekeurden niet in verband met de politieacties. Bewoners complimenteerden automobilisten die zich aan de snelheid hielden.

De actie had een gemoedelijk karakter. En trok een aantal belangstellenden uit de sfeer van Buurt Bestuurt Pendrecht en de Gebiedscommissie Charlois. De initiatiefnemers van Belangenorganisatie Charloisse Lagedijk vonden het een geslaagde actie. Het liet goed zien dat je als bewoners samen met de politie je wensen aan passanten duidelijk kunt maken. Op de folder die alle automobilisten kregen stonden voorbeelden van de remweg bij bepaalde snelheden.