Bijzondere verlichting langs het Ovezandepad

Onlangs zijn er langs het Ovezandepad en de Hontenissestraat nieuwe lantaarnpalen neergezet met wel heel bijzondere armaturen.
De nieuwe woningen aan het Ovezandepad tussen de Hontenissestraat en de Stavenissestraat zijn al geruime tijd bewoond maar het pad is daar nog steeds onverlicht terwijl er op de aangrenzende parkeerplaatsen wel lantaarnpalen staan. Het ontbreken van lantaarns was ook dagburgemeester Mario Bosch opgevallen en uiteindelijk besloot hij om er toch maar melding van te maken. Van de gemeentelijke afdeling Openbare Verlichting kwam er al snel een reactie: er is contact opgenomen met de projectleider en het lijkt er op dat men is “vergeten” om lichtmasten te plaatsen. Mario krijgt een bedankje voor zijn oplettendheid en de toezegging dat de verlichting er nu spoedig komt.

Tot zijn verbazing zag hij gisteren dat de lantaarnpalen er al staan (bovenste foto), dat is dus een week nadat de melding is gedaan. Behalve aan het Ovezandepad staan er nu ook lantaarns langs de oneven woningen van de Hontenissestraat. De armaturen op de nieuwe palen zijn van een nieuw model dat nog nergens elders in Pendrecht te zien is (onderste foto). De “bloem” bestaat uit acht zeshoekige blaadjes en in twee daarvan zitten in totaal 60 LED-lampjes, dit type verlichting is in Pendrecht niet nieuw want de lantaarns in de Oosterlandstraat hebben ook deze energiezuinige lampjes.

Maar een lantaarnpaal neerzetten is tegenwoordig niet hetzelfde als er voor zorgen dat de lampen worden aangesloten op het elektriciteitsnet, daar heeft de dagburgemeester slechte ervaringen mee. En inderdaad: een controle ‘s avonds leerde dat de nieuwe hightech lantaarns nog geen spatje licht gaven. Als dat in de loop van volgende week nog niet het geval is dan volgt er een nieuwe melding naar de gemeente. Hopelijk gaat het sneller dan in de Krabbendijkestraat, daar duurde het meer dan een jaar (!) voordat de lamp van een nieuw geplaatste lantaarnpaal brandde.