Bouw van De Perken gestart

22 van 47 nieuwbouwwoningen zijn er verkocht. Die verkoop loopt nog niet zo lang. Dus het ziet er goed uit voor de volgende stap in de bouw van de Tuin op het Zuiden. De woningen in De Perken zijn al te koop vanaf €167.500!

In januari zijn de echte voorbereidingen begonnen. Er worden nu dagelijks palen ‘gegoten’ en als alles meezit worden over 5 maanden de eerste woningen al opgeleverd, aldus de mensen van Woonstad Rotterdam.

Reden dus voor een feestje. Dat vond donderdag 10 april plaats in de modelwoning aan de Krabbendijkestraat.

Bouwers, ontwikkelaars en toekomstige bewoners kwamen samen in die woning en gingen vervolgens naar het bouwterrein ter hoogte van de Stavenissestraat.

Esengül en Fatih Akbiyik gaven het startsein door de machine te bedienen die het omhulsel van de omhoog hijst. Een enorme heistelling, die vlug opeen volgende klappen maakt en niet de paal in de grond slaat, maar het stalen omhulsel omhoogtrekt. Door die beweging worden de luchtbelletjes uit het als het ware uit het beton geslagen.

De familie Akbiyik woont nu in Zuidwijk aan de Keyenburg. Ze komen straks aan de Stavenissestraat te wonen. Op nummer 44 schuin tegenover waar de startbouw plaats vond. Akbiyik betekent zoveel als witte snor en Esengül is vrolijke roos. Toepasselijke namen dus voor mensen, die een belangrijke daad verrichten.

Leuk en bescheiden feestje ook. Niet heel Pendrecht liep uit, maar toch waren er een aantal toegewijde oudere bewoners op het feestje afgekomen. Zonder deelgemeente of gemeente vertegenwoordigers dit keer. De deelgemeente bestaat immers niet meer en op het stadhuis zijn ze met andere dingen bezig.

De voorzitter van de gebiedscommissie, Ronald Tol, kwam overigens wel even langs om Woonstad en de toekomstige bewoners te feliciteren. Hij woont in het complex ernaast, dus is ook persoonlijk geïnteresseerd wat er verder gebeurt in de Tuin op het Zuiden.

Neem ook eens een kijkje op www.detuinophetzuiden.nl .