Brainstormsessie bij Woonstad Rotterdam

Donderdag 21 maart, voor veel mensen op de wereld hun nieuwjaarsfeest. In delen van Turkije, waar Koerden wonen, ook in het Irakese deel rond Kirkuk, in Iran en Afghanistan viert men op die datum NawRoz. Voor hen begint het nieuwe jaar heel toepasselijk met de nieuwe lente.
Öcalan maakte bekend dat de PKK de wapens neerlegt. Dat is een hoopvolle stap. Hoepelijk gaan de Koerden in Syrië daar ook wel bij varen en wordt er een lanslepend conflict in Turkije mee gestaakt.

Het feesta gaat vaak gepaard met het planten van nieuwe bomen. In de deelgemeente was er de dag ervoor boomplantdag.

Bomen planten. Nieuwe plannen maken.

Op verschillende plaatsen wordt nagedacht over de komende tijd. In het vorige artikel kwam het kantoorpand van Woonstad Rotterdam ter sprake. Donderdagmiddag vond daar een brainstormsessie plaats met vertegenwoordigers van de basisscholen in Pendrecht, maar ook allerlei aanbieders van buitenschoolse activiteiten.

Zij dachten met Vitaal Pendrecht medewerkers hardop na over de toekomst van de Kindercampus en zo’n toekomstgerichte omgeving helpt dan goed mee om mooie lijnen uit te zetten richting de toekomst van een heleboel kinderen in de wijk.

De plaatjes spreke voor zich en het baanbrekende nieuws komt later.